El Club Voleibol Terrassa ha experimentat en les dues darreres temporades un espectacular increment de jugadors i jugadores. L’entitat egarenca comptava a l’exercici 2019-20 amb 66 esportistes en els seus equips. A la 20-21 va passar a tenir 150 i per a la pròxima campanya el nombre s’enfila fins als 230. Això vol dir que en només dos anys s’ha registrat un augment de quasi un 250 per cent, una xifra inesperada per elevada i per haver-se produït en un moment especialment complicat pels efectes penalitzadors de la pandèmia.
“Ha estat un creixement descomunal. Pensàvem que patiríem a causa de la pandèmia, però ens hem trobat en una situació excepcional”, explica el president de l’entitat egarenca, Xavier Dobón. “Quina explicació té? Doncs no ho sabem, la veritat. Ens ha vingut molt esportista masculí, procedent en gran manera del futbol. Persones que volen provar un altre esport.” Dobón comenta que aquestes xifres expliquen que el club “està molt viu i que té molta força. Ens fa sentir molt optimistes de cara al futur”.
El CV Terrassa disposa en aquests moments de vuit equips en la competició oficial. En la línia masculina compta amb un sènior a Segona Catalana que ha disputat la fase d’ascens, a més d’un juvenil i un cadet. En l’apartat femení, competeixen dos cadets, dos juvenils i un sènior. A més, dos equips del club també prenen part en els Jocs Escolars. La pròxima temporada, la Federació Catalana ha creat la categoria júnior, fet que farà incrementar el nombre d’equips del club.
“La veritat és que no sabem què farem amb aquest increment d’esportistes”, explica Xavier Dobón. “Fins ara hem tingut 22,5 hores d’entrenament en pista homologada. I necessitaríem 49,5. Sabem que el problema de manca d’espais no és només nostre, però reivindiquem el nostre espai per donat cabuda a tota la nostra activitat. Som l’únic equip de voleibol de Terrassa.”
Instal·lacions
La major part dels equips del CV Terrassa fan la seva activitat al pavelló municipal de La Maurina i els sèniors també treballen un dia a la setmana a Can Jofresa. A més, s’utilitzen alguns horaris del col·legi Pere Viver, però en unes instal·lacions que no tenen les dimensions reglamentàries. “L’Ajuntament sempre ens ha tingut en compte. Però hi ha una falta d’espais que afecta a tothom”, recorda el president del CV Terrassa.
Xavier Dobón explica que és necessari saber assimilar aquest increment de practicants i d’equips. “Si no creixem des de la base, morirem com ja ha passat en altres oportunitats a la nostra ciutat. I si els jugadors no tenen un espai on poder entrenar en condicions, acaben marxant. En altres ciutats properes o similars, els clubs de vòlei tenen més facilitats per desenvolupar la seva activitat.”
El president del CV Terrassa recorda que el voleibol és “la tercera federació amb més llicències” i considera que la feina que estan fent a Terrassa té un mèrit indiscutible. “Estem molt contents d’aquest augment de practicants perquè això vol dir que alguna cosa s’està fent bé. No donem una excessiva publicitat a la nostra activitat i no podem arribar a tothom, però volem seguir creixent dintre de les nostres possibilitats.” En tot cas, aquest augment no és correspon amb un escenari similar als Jocs Escolars.