Cultura i Espectacles

Minyons, aka “Menuts de Santa Vènia”

Visitem el rodatge de “Pubertat” a Cal Reig, de la mà de la productora delegada Fiona Vidal-Quadras, on s’apleguen més 70 tècnics i desenes de figurants. Minyons es “transforma” així en la colla “Menuts de Santa Vènia”

Rodatge de l'escena de la revetlla de Sant Joan, a l'exterior de Cal Reig / QUIM VIVES

El món casteller compta amb una nova colla: Menuts de Santa Vènia. Aquest és el nom de ficció que rep la colla castellera que protagonitza la sèrie “Pubertat”; que si bé no és Minyons oficialment (pretén ser un compendi de colles), sí que és l’agrupació que inspira la sèrie. Tant és així que s’està rodant en gran part al nou local d’assaig de Cal Reig i entre els figurants hi participen desenes de terrassencs.

Així, Santa Vènia és un nou poble de Catalunya i els Menuts la seva colla castellera. L’equip d’art de la sèrie ha confeccionat diferents banderes i domassos de la colla, talment fos real: “Les gralleres de la colla”, “Les crosses de la colla”, “Menuts de Santa Vènia”… Totes elles es troben penjades de les parets interiors de Cal Reig, que Minyons va inaugurar al juny i al que encara li queden algunes reformes per donar per acabades les obres.
De fet, venien de la seva seu històrica al carrer del Teatre, la Casa Jacint Bosch. Aquests dies torna a tenir vida, ja que és la base d’operacions logístiques del rodatge. “Allà hi tenim el vestuari, la perruqueria, maquillatge, càtering i una mica d’oficina”, explica Fiona Vidal-Quadras, productora delegada de la sèrie.

Part dels actors adolescents / QUIM VIVES

Efectivament, qualsevol transeünt que hagi passat per davant d’Amics de les Arts a principis d’agost o aquesta mateixa setmana haurà vist furgonetes de producció aparcades a davant, així com un constant entrar i sortir de persones a l’antiga seu. I una rotllana de gent fumant un “piti”, de tant en tant.

Revetlla de Sant Joan

També se’ls ha vist amunt i avall creuant el Vapor Ventalló, com els dies 8 i 9 d’agost, en que desenes i desenes d’actors i figurants es van desplaçar a la nit fins a Cal Reig i els carrers de l’entorn del Vapor Albinyana per rodar les escenes en que recreaven una revetlla de Sant Joan. També hi van participar membres de la colla Diables de Terrassa, fent un correfoc autèntic amb les seves caputxes de color groc.
Però el dia que més impacte va tenir el rodatge sobre la ciutat va ser el diumenge de juliol en que van recrear una diada castellera al Raval de Montserrat. “La gent s’acosta a demanar que fas, és una curiositat normal”, explica Fiona Vidal-Quadras.

També han rodat a l’Hospital de Terrassa i encara falta per rodar unes escenes a la piscina del parc de Vallparadís, així com alguns dies més a Cal Reig. I el pròxim dimecres, 4 de setembre, està previst que sigui el darrer dia de gravació egarenca.

Leticia Dolera dirigeix la sèrie / ALBERTO TALLÓN

Tancaran així un rodatge en el qual han participat desenes de terrassencs. “Aquests dies, per exemple, diria que el 80% dels figurants eren de la colla de Minyons”, sosté Vidal-Quadras.
Pel que fa a l’elenc professional, hi destaquen Leticia Dolera (qui també dirigeix), Xavi Sáez, Betsy Túrnez, Biel Durán, Anna Alarcón, Lluís Marco i Vicky Peña. El repartiment adolescent el componen principalment actors novells i Carla Quílez (actriu a “La Maternal”).

Així mateix, també hi participen prop de 70 persones a l’equip tècnic, des de l’àrea de so, il·luminació, direcció…

I malgrat ser desenes de persones cada cop que es roda una escena, el silenci és total quan toca callar. Només el soroll d’aquest cronista perpetrat amb una cadira de fustacontra el terra espatlla el sepulcre en què s’ha convertit el set. “Xsssst!”, diuen.

Benvinguts a un poble anomenat Santa Vènia.

Minyons, aka “Menuts de Santa Vènia”
To Top