Cultura i Espectacles

Un 3% més de visitants al MNACTEC

El conjunt de les tres seus del museu han sumat 133.034 visitants durant 2023

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha rebut 113.239 visitants durant l’any 2023 a la seu central de Terrassa, un 3,03% més que l’any anterior. Del total de visites, un 50,6% correspon a visitants individuals, un 43,4% és públic escolar i el 5,9% restant són altres grups de visitants. Aquest increment es deu a l’ampliació de l’oferta d’activitats dins i fora del museu, el manteniment de la demanda de les propostes educatives i la remodelació d’espais del Museu com les carboneres, la sala de calderes i l’accés a la xemeneia.

Les dades conjuntes també són positives. La seu central terrassenca i les tres seus del MNACTEC (el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i la Farga Palau de Ripoll) han sumat 133.034 visitants l’any 2023, xifra que representa un augment del 6,1% respecte a l’any 2022.
Entre els motius d’aquest increment, en el cas del Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, està vinculat a l’ampliació de l’horari d’obertura del Museu i l’establiment de les visites guiades regulars.
Qui també celebra l’èxit és la seu de la Farga Palau de Ripoll, que ha aconseguit augmentar els seus visitants en més d’un 200% gràcies a la renovació de l’espai i la incorporació d’un nou sistema d’accés autònom per al públic.

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social. La seu del MNACTEC de Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el 2019.

Un 3% més de visitants al MNACTEC
To Top