Cultura i Espectacles

Triángulo de Amor Bizarro deixa Terrassa amb “Sed” de més

El noise rock i el post punk de la banda gallega fan vibrar el públic de l’Espai Vapor

Isabel Cea, vocalista del grup, aquest dissabte a Terrassa / Lluís Clotet

En una atmosfera dominada pel color vermell i el fum. Amb la imatge de portada del seu últim disc a la pantalla i amb un “Nos encanta estar otra vez aquí. Estas son también nuestras fiestas”. Així va començar dissabte a la nit el concert de Triángulo de Amor Bizarro a la Festa Major de Terrassa.

Amb un nou àlbum publicat fa poc més d’una setmana, els gallecs van aterrar a la ciutat com un dels caps de cartell de l’Espai Vapor. No era la primera vegada que hi tocaven. Van ser-hi ara fa just deu anys, un diumenge 30 de juny del 2013, i també en fa dos, el 2021, quan l’Espai Vapor es va traslladar a Can Jofresa. Alhores van actuar just després dels terrassencs Anabel Lee, exactament com aquest dissabte.

/ Lluís Clotet

El compte d’Instagram de l’organització publicava al migdia una història en què Isabel Cea explicava que tot i que ella encara era a l’aeroport de Vigo i els seus companys havien “rebentat” la furgoneta enmig de Saragossa, segur que arribarien a Terrassa. I així va ser. Vint minuts després de les 23 hores, començaven a sonar els acords de “Dinosaurio”, una peça totalment instrumental, seguit de “Cripto hermanos“, davant d’un públic entregat, format majoritàriament per terrassencs d’entre 25 i 50 anys.

Tot i un imprevist al principi que va requerir un canvi d’instrument, l’indie rock, el noise rock i el post punk de la banda gallega formada el 2004 va poder sonar a la plaça del Vapor Ventalló al llarg d’una hora i 15 minuts.

/ Lluís Clotet

L’Espai Vapor atrau un públic que se sent cridat per una programació que aposta des de fa més de deu anys per donar veu a artistes de l’escena indie i alternativa, que de vegades no sumen tants oients a Spotify com els que trepitgen altres escenaris de la Festa Major, però que deixen els espectadors amb set de més, una “Sed” que precisament dona nom a l’últim treball de Triángulo de Amor Bizarro, que va sortir a la llum el passat 23 juny i que va centrar bona part del concert d’aquest dissabte amb temes com els dos del principi, “Estrella solitaria”, més ballable, o “Cómprate un yate”.

Es tracta del sisè disc d’estudi del grup, un àlbum “mundà i terrenal que tracta d’emocions primitives d’uns personatges en un món hostil, desigual i tecnificat en el qual el temps passa a tota hòstia. És un disc sobre la cerca de l’èxit, la fama i el poder, la solitud en el cim, els bons moments i la inevitable decadència d’uns personatges que podrien ser tu”, com descriu la mateixa banda.

Triángulo de Amor Bizarro, però, va oferir també als terrassencs altres temes amb més trajectòria. En el tram final, amb cançons com “Barca quemada”, “Vigilantes del espejo” i “De la monarquía a la criptocracia”, el públic va cantar i vibrar encara més fins al punt que al final algú que encara no n’havia tingut prou va demanar que en toquessin una altra. No va tenir sort. Quedaven menys de deu minuts per a les 0.45 hores i calia preparar l’escenari per al següent concert, el de VVV [Trippin’you].

To Top