Cultura i Espectacles

Terrassa, capital de les arts escèniques

Quatre dies amb una marató de 22 espectacles

Urati preparava ahir la seva instal·lació a la Muncunill /Nebridi Aróztegui

Des d’avui i fins diumenge, Terrassa tornarà a ser la capital del Festival de Noves Tendències Artístiques (TNT). La 14a edició presenta un total de 22 espectacles, dels quals 11 són estrenes. En total hi haurà 47 funcions en 18 espais diferents de la ciutat. La nova proposta fa una aposta pel risc i acull molts treballs que s’han gestat durant aquest present vulnerable marcat per la pandèmia sanitària, al qual s’hi refereixen constament. La imatge gràfica del festival és sinònim de donar visibilitat a allò que s’ha cultivat a porta tancada durant mesos. Hi ha un camp de fongs que s’entesten a florir per reflexionar sobre el present i canviar la manera de viure a través de les arts vives.

El TNT d’aquest 2021 vol explicar el nostre present des del vessant artístic. De la programació cal destacar sis companyies i artistes que han fet el programa de residència 2020-21 i que culminen el seu treball amb l’estrena del seu projecte. En aquest apartat, el festival presenta les creacions de Las Huecas i Urati Laboratori, dos col·lectius molt joves, emergents i innovadors. Las Huecas parlará a “Aquellas que no deben morir” sobre la gestió privada de la nostra mort, mentre que Urati proposa a “No hay tierra más allá” una instal·lació visual i sonora a la sala Muncunill sobre la terra i la migració, origen. mudança, i destí incert.

Bogeria i medi ambient
El tàndem Bárbara Buñuelos i Carles A. Gasulla presenta “Hacer noche”, una obra de denúncia i d’alerta social de com amaguem encara a les persones que tenen problemes de salut mental. Buñuelos donarà visibilitat a partir d’una trobada amb un noi que treballa de nit en un pàrquing. És la categoria de feina que el noi troba perquè té una malaltia. Vértebro ens portarà a “Una imagen terrestre” les contradiccions de tenir cura del medi ambient i de ser sostenibles a través d’un viatge ple de postals on es pot escriure el que vulguis.També s’estrenaran els projectes de les artistes residents Amalia Fernández i Aurora Bauzà i Pere Jou. La primera donarà a conèixer “Neti Neti”, un espectacle amb el qual retorna a la dansa i al moviment del cos. El duet Bauzà i Jou presenta “We are (t) here” explora també el cos i el llenguatge no verbal.

Experimental
L’experimentació en nous formats estarà present en tots els espectacles del TNT. Enguany és presenta amb força amb propostes com les de María Jerez i Edurne Rubio a “A Nublo”, una obra que convida a un viatge sensorial cap al cel a partir d’imatges que han captat elles mateixes quan hi havia sol o tempesta. El Conde de Torrefiel fa una picada d’ullet a l’espectador perquè entri al seu espai de “Se respira en el jardín com en un bosque” i Los detectives amb “Concrete Matter, the movie” faran una defensa del cos en femení i de color violeta.

El Festival TNT acabarà cada una de les jornades escèniques amb oferta musical. Les actuacions estaran a càrrec de Glòria Ribera, Los Voluble i la gallega Mercedes Peón. Tres noms que tenen com a fil comú el seu caràcter transdisciplinari i reivindicatiu. A més, el programa també fa un lloc de trobada als professionals. Serà el divendres. Durant la mateixa es farà la presentació dels sis projectes seleccionats del programa de residència 2021-22.

Terrassa, capital de les arts escèniques
To Top