Un conte que reflexiona sobre la salut del planeta

Oriol Sánchez és l'autor de “Sant Jordi i el drac de la Terra ferida”, obra guanyadora del VIII Concurs de contes de MútuaTerrassa

  • Oriol Sánchez amb la portada del seu conte guanador del concurs de la MútuaTerrassa -
Publicat el 22 d’abril de 2025 a les 17:23
Actualitzat el 22 d’abril de 2025 a les 17:25

La MútuaTerrassa ha organitzat aquest any la vuitena edició del seu Concurs de contes de Sant Jordi, enguany dedicat a la importància de vetllar per la salut del planeta. Oriol Sánchez Resina, tècnic de la Direcció Financera de l’entitat, s’ha endut la victòria aquest any amb el seu “Sant Jordi i el drac de la terra ferida”, la primera vegada que es presentava al concurs: “Ha estat inesperat. Feia anys que no em decidia i ho vaig veure clar aquesta vegada. És una barreja d’emocions, mai havia guanyat res així”. 

La seva obra efectivament reflexiona sobre la salut del planeta i pretén fer entendre que tenir-ne cura és una responsabilitat compartida. En aquest sentit, Oriol Sánchez va decidir enfocar-ho més cap al medi ambient: “Es podria dir que soc un “friki” de les plantes. He volgut plasmar que plantant llavors, és molt fàcil fer vida. És un tema que aprenen els infants a l’escola”.  El tècnic de la Mútua explica que aquesta passió per les plantes li ve de petit, “quan anava a Can Tries a l’hort del meu avi, amb el meu pare, cada cap de setmana a plantar llavors”.

El més curiós del seu conte és que, inicialment, com marca la tradicional història, es pinta el drac com una criatura tenebrosa, però en aquest cas no és malvat. Simplement. alerta amb el seu alè de l’estat del planeta. “Vaig ser influenciat per una antiga sèrie que es deia “Patates i Dracs” -confessa l’autor-. Vaig pensar que si entenem el drac, no té per què ser un personatge dolent”. 

L'obra, ja disponible, i dijous cobra vida

A partir d'aquest dimecres, el conte es pot descarregar gratuïtament a la web corporativa de la Mútua com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals, educadors i la societat en general. Dijous, a les 15.30 hores, l’obra es teatralitzarà, de mà dels alumnes de cinquè de primària de l'escola Avet, a l’edifici docent de la Mútua. Elisabet Carnicé, presentadora de televisió, conduirà de l’acte i interactuarà amb els alumnes per debatre sobre la importància de vetllar per la salut del planeta.