Aquest Sant Jordi difererents veus de l'àmbit de la cultura a la ciutat ens recomanen un llibre. Amb quin et quedes?
Ferran Palau. Músic

“Recomano ‘You are beautiful and you are alone’, la biografia de Nico. És una de les meves artistes preferides i la seva història és del tot increïble. Des de la seva infància a l’Alemanya post nazi, els seus inicis com a model, el contacte amb la música de la mà d’Andy Warhol i la Velvet Uderground... Una artista visionària”.
Míriam Moukhles. Actriu

La intèrpret terrassenca recomana “Estuve aquí y me acordé de nosotros”, d’Ana Pacheco i editat per Anagrama. Així ho explica: “És un llibre interessantíssim sobre l’impacte del turisme massiu a Barcelona, amb una mirada irònica, sincera i sarcàstica que m’ha robat el cor”. Pacheco es va donar a conèixer amb “Listas, guapas, limpias”.
Roc Casagran. Escriptor

“Recomano ‘Material sensible’, de Laura Pinyol. És un llibre meravellós, amb una estructura molt interessant i molt treballada. I a més a més, el que explica ens interpel·la a tos. I a més, penso que llegir autors de quilòmetre zero és molt interessant. I ella és una mica de Terrassa”, diu Casagran, un dels escriptors estrella de Sant Jordi 2025.
Anna Taratiel, "Ovni". Muralista

“Recomano ‘Berbena i Colibrí’, il·lustrat per Ana Sender. Sender és una artista de Terrassa amb qui compartim espai a Magneti Studio. Ha fet un conte que parla del moviment i la quietud com dues energies que es complementen. A més, és un llibre per llegir a qualsevol edat, que ens recorda que no cal fer sempre, a vegades només cal ser”.
Conrad Roset. Dissenyador de videojoc

L’impulsor de l’estudi Nomada recomana “Que morin els fills dels altres”, de Roser Cabré-Verdiell. “Conec l’autora i m’encanta com escriu, així com els temes que tracta”. Narra una metamorfosi. La d’una dona que comença sent fràgil i acaba assumint un coratge que l’uneix a les bruixes de totes les èpoques i de totes les contrades.
Marta Pontnou. Assessora de moda

“Recomano ‘Material sensible’, de Laura Pinyol. La protagonista és com jo una dona, de la nostra edat, mare de filles adolescents, amb una història que podria ser la nostra. Aborda temes universals que no s’han parlat prou: la maternitat, la família, la tradició... Al final, les nostres vides. Hem de recomanar llibres de dones, si, dones del Vallès”.
Miquel Pujadó. Músic

“El darrer llibre que m’ha causat una forta impressió ha estat ‘Les bâtisseurs’ (“Els constructors” o “Els fundadors”), de Mattias Köping, primera part d’una trilogia (“Càrtel 1011”) esplèndidament documentada i narrada sobre la introducció a Europa dels càrtels de la droga mexicans més violents. És un llibre tan dur com apassionant”.
Anibal Garzón. Sociòleg.

“Recomano ‘Breve historia del conflicto entre Israel y Palestina’, d’Ilan Pappé, editat per Capitán Swing. El cito perquè és un professor d’Israel que crítica amb el genocidi que està aplicant el règim sionista contra Gaza. Ell dona imatge clara i senzilla. Però no d’ara, sinó de 80 anys enrere. I és important conèixer la història per entendre l’ara”.