El ballet de Béjart torna a Terrassa

La prestigiosa companyia de dansa, Béjart Ballet Lausanne, actuarà a LaFACT el 26 i el 27 d’abril

  • Part de la coreografia de Béjart, “Bhakti III -
Publicat el 23 d’abril de 2025 a les 19:25
Actualitzat el 23 d’abril de 2025 a les 19:27

El Béjart Ballet Lausanne (BBL) torna a la Factoria Cultural de Terrassa dos anys després de l’última visita. La companyia suïssa de dansa actuarà a la ciutat en dues funcions, dissabte 26 (20 hores) i diumenge 27 d’abril (18 hores), per interpretar les icòniques coreografies de Maurice Béjart, mític ballarí francès i fundador de la companyia. La primera part de la sessió, però, estarà de dedicada a la presentació de “Bye bye baby blackbird” del coreògraf holandès Joost Vrouenraets.

La companyia fundada per Maurice Béjart actua a la ciutat egarenca per segona vegada després de fer-ho l’any 2023. Enguany, però, el Béjart Ballet Lausanne estrena nou director artístic, Julien Favreau, després de l’acomiadament de Gil Román després de més de 16 anys al capdavant de la companyia. En la seva primera gira com a director, Favreu porta a Terrassa un espectacle de dues hores de durada que inclou una pausa de vint minuts. Aquest entretemps separa les dues parts que formen la funció: la primera va a càrrec del coreògraf convidat, Joost Vrouenraets.  El neerlandès presenta "Bye bye baby blackbird", un espectacle que va estrenar el 2022 i que “es concentra en el cor de la foscor”. La segona part és la més coneguda i esperada pels amants de Béjart: l’exploració de l’univers multicultural del mite francès, que inclou quatre de les seves més famoses coreografies: “Bhakti III”, “Heliogabale“, “Dibouk” i “L’Oiseau de Feu". La combinació d’aquests dos espectacles és una forma més que té el Béjart Ballet Lausanne de conservar el llegat del seu fundador, i a la vegada innovar i evolucionar amb la introducció d’altres obres i artistes. 

El llegat de Maurice Béjart 

El coreògraf francès va revolucionar el món de la dansa. Amb l’obertura a nous públics i la democratització de les seves coreografies, Béjart va aconseguir alliberar la dansa de la imatge elitista que es tenia d’ella. Avui dia, més de 17 anys després de la seva mort, el seu llegat encara omple els millors escenaris de tot el món. El ballarí francès va fundar el Béjart Ballet Lausanne l’any 1987, i fins a la seva mort el 2007 va encarregar-se de la direcció de la companyia. Des de 2007 fins al 2024 va encarregar-se'n el compatriota Gil Roman. El juny de l’any passat la companyia anunciava que el ballarí Julien Favreau, que pertanyia a la BBL des de feia 30 anys, es convertia en el nou director artístic.