
A manca de roses autòctones, roses encerades, eternes i oloroses
La producció catalana de roses per Sant Jordi cau un 15% amb només un floricultor al Maresme

- A manca de roses autòctones, roses encerades, eternes i oloroses
Ara a portada
-
Terrassa El ple ajornat es farà dimecres i inclourà una proposta d'expedient sancionador a Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa Tot per Terrassa anuncia accions legals per la samarreta de la portaveu de Vox Pilar Màrquez
-
-
Terrassa La històrica Llibreria Boada Riera torna a obrir en forma d'hamburgueseria el dilluns Redacció
Publicat el 22 d’abril de 2024 a les 18:44
Les roses tornen a omplir carrers, floristeries, paradetes i les llars de Catalunya per aquesta diada de Sant Jordi. Aquesta bonica tradició, sorgida arran d’una llegenda basada en l’amor romàntic entre una princesa i un cavaller ha evolucionat fins a donar lloc a una celebració de l’amor en tots els seus sentits i llibertats. Donar una rosa ja no significa desitjar a algú sinó que es tracta d’una petita mostra d’amor tant per a les parelles, com per a familiars o amics.
El mercat de les roses cada any innova i ofereix novetats tant pel que fa al color de les flors com a altres aspectes com presentació, materials o varietat. L’any passat, la novetat va ser l’aparició de roses marrons i verdes a les paradetes i floristeries per Sant Jordi. Aquest any, la introducció de les roses encerades al mercat. Així ho explica el Carlos Clapés, propietari de la floristeria La Selva i president de la Unió de Floristes de Terrassa: “Aquest any, estan entrant les roses encerades. Es tracta de flors naturals que es banyen en cera per aconseguir un acabat diferent”.
Per la seva banda, Montse Solé, propietària de la floristeria Petit Paradís, destaca una novetat a la seva floristeria: la rosa olorosa. “Una novetat nostra d’aquest any és la rosa olorosa. Posem una rosa perfumada dins d’una cúpula i amb un embalatge molt bonic”.
Ambdós floristes destaquen l’augment de vendes de roses preservades, “roses eternes”, en els darrers anys. Això es deu a la seva durada. Abans, molta gent no coneixia aquesta possibilitat. Ara, moltes persones l’escullen. Montse i Carlos també coincideixen en el fet que els encàrrecs que reben a les floristeries per Sant Jordi, són “roses d’autor”, detalls més personalitzats. En aquest sentit, Carlos Clapé identifica una tendència: “Últimament, s’està apostant molt per roses ecològiques, amb presentacions respectuoses amb el medi ambient, materials sostenibles i biodegradables”.
Tot i les tendències en el mercat de la rosa, la rosa vermella és la que més es ven, es compra i es regala, i és que segons Clapé, “la rosa de Sant Jordi és la vermella. És un clàssic i ens agrada”.
[caption id="attachment_399991" align="aligncenter" width="700"]
Roses de Sant Jordi/ Lluís Clotet[/caption]

Notícies recomenades
-
Cultura i Espectacles Valentí Grau: mimar el blues, més enllà del jazz
-
Cultura i Espectacles Un curt de l’ESCAC anirà al festival de Cannes
-
Cultura i Espectacles La utopia d'aconseguir que l’escudella ragi per totes les aixetes
-
Cultura i Espectacles Què fer aquest cap de setmana a Terrassa: 26 i 27 d'abril