Terrassa

Música i flors en el Dia de la Gent Gran a Terrassa

La Llar Residencial Sant Llàtzer se suma a la commemoració amb un acte especial

Els residents han omplert el pati de flors elaborades per ells mateixos

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) s’ha sumat al Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra aquest dimarts, 1 d’octubre, amb un acte especial a la Llar Residencial Sant Llàtzer de Terrassa. La iniciativa ha inclòs l’actuació de Marc Anglarill i la col·locació de flors al pati.

L’Assemblea General de Nacions Unides va proclamar el dia 1 d’octubre l’any 1990 com una jornada “que havia de servir per reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i per vetllar per una vellesa digna i segura”, ha destacat el CST.

La diada representa també “una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa”, ha afegit.

Amb la diada d’aquest dimarts, el consorci ha volgut “posar en valor les històries de vida i els valors de totes les persones grans que ens envolten”. La Llar Residencial Sant Llàtzer ha volgut commemorar-ho “juntament amb els residents i les seves famílies, amb una actuació musical d’en Marc Anglarill per gentilesa d’Altima SF”.

Voluntats, il·lusions i flors

En el seu discurs, Belen Montes, subdirectora de l’Àmbit de Geriatria, Dependències i Cures Pal·liatives i directora de l’Hospital Sant Llàtzer, ha manifestat que la Llar  reconeix les individualitats, les necessitats, els desitjos, les voluntats i les il·lusions dels residents. “Treballem cada dia, com a organització i com a equip per oferir-vos una atenció personalitzada, que tingui en compte tots aquests aspectes”, ha indicat.

Montes també ha remarcat l’objectiu de seguir vetllant “per les seves preferències, reforçant els vincles amb l’entorn social (tant a nivell familiar com comunitari) i oferint activitats diversificades inspirades en la seva historia de vida per donar valor als seus coneixements i donar continuïtat al seu projecte vital”.

Per reivindicar “i escenificar aquesta diversitat i singularitat”, els residents han omplert de flors de colors diferents, que ells mateixos van fer al taller de manualitats, el pati de l’Hospital Sant Llàtzer. “Cada flor, com cada persona, és singular i única”, conclou el CST.

To Top