Esports

Preparats per a la Cursa Fanny Sallés

Es va presentar la desena edició d’aquesta cursa, amb pocs canvis, i es va anunciar que l’atleta olímpica egarenca Cristina Montesinos s’encarregarà de donar el tret de sortida

Els assistents a la presentació davant de la Masia Freixa, en una pausa musical / alberto tallón

El dia? El 6 d’octubre. L’hora d’inici? Les 11 hores. I el lloc de sortida? L’habitual, el parc dels Catalans. Aquests són els detalls més concrets d’una Cursa Fanny Sallés, la cursa de les dones, que enguany arriba a la seva desena edició. Cinc quilòmetres amb poques novetats pel que fa al recorregut, en una competició on els components solidaris i socials tenen una alta rellevància.

L’entorn del parc de Sant Jordi i, més concretament, la Masia Freixa, va ser l’escenari de la presentació d’aquesta cursa que, com va apuntar la conductora de l’acte, Conxita Rusinés “està consolidada”. La cap de protocol de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa va recordar el seu tarannà solidari en favor d’Oncolliga.

Per tercer any consecutiu, la cursa portarà el nom de Fanny Sallés, una de les periodistes esportives pioneres a la ciutat, estretament vinculada a l’organització i que, com va assenyalar Rusinés, “ens va deixar massa aviat”. La seva filla Laura, present a l’acte, va rebre un ram de flors del president de l’associació, David Otero.

Cristina Montesinos, l’atleta egarenca present als darrers Jocs Olímpics de París en dues proves de marxa, serà l’encarregada de donar el tret de sortida de la prova, segons va revelar Rusinés. Hi ha dos canvis en el recorregut respecte a anteriors edicions: el gir de la rotonda de Puig i Cadafalch no es farà, i els participants passaran per sobre. A més, l’arribada al parc dels Catalans serà en sentit sud i no nord.

Laura, filla de Fanny Sallés, amb el president de l’AE MItja Marató, David Otero / ALBERTO TALLÓN

Any rere any

Marina Cano, directora tècnica de l’organització, va manifestar que aquesta cursa “creix any rere any” i va assegurar que “promociona l’esport femení i la millora del benestar i la salut”. “És una cursa inclusiva, per a dones i homes, de totes les edats i es pot fer caminant, corrent, en grup o en solitari”.

Finalment, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa va parlar d’una “cita esportiva de referència que fomenta valors estretament relacionats com la igualtat i la solidaritat” i que “deu és una xifra molt significativa”.

Unes 1.600 persones inscrites

Fins ara, unes 1.600 persones ja han formalitzat la seva inscripció per a participar en aquesta edició de la Cursa Fanny Sallés. Les inscripcions en línia es poden concretar fins al pròxim 2 d’octubre. Conxita Rusinés, cap de protocol de l’Associació Esportiva Mitja Marató, va ressaltar el fet que en les nou edicions anteriors han participat unes 20.000 persones. En la primera edició ho van fer 1.200 i ha anat creixent.

To Top