Terrassa

El PSC proposa construir un nou pavelló esportiu cobert

Els socialistes porten la petició al ple que la construcció s’iniciï abans d’acabar el mandat

Els regidors socialistes Adrià Sánchez i Josefina Merino

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) porta al ple de divendres la proposta que, abans que acabi l’any, es liciti la construcció d’un nou pavelló esportiu a Terrassa, incloent-hi una dotació pressupostària dins del pla d’inversions municipal. La construcció del nou equipament, diuen, s’hauria d’iniciar “abans de finalitzar el mandat actual”, és a dir, abans de la primavera de 2027. A més, proposen un procés participatiu amb les entitats esportives de la ciutat i el Consell Municipal d’Esports, per garantir que el nou equipament s’ajusti a les necessitats dels clubs esportius de la ciutat.

El regidor Adrián Sánchez afirma que el Pla Director identifica la manca d’espais coberts com un dels principals reptes per a les entitats esportives de Terrassa, limitant el seu desenvolupament. “Només un dels quatre pavellons projectats està en construcció, cosa que demostra una manca de compromís”, lamenta Sánchez, que afirma que “tots els clubs esportius de la ciutat menys un han demanat l’Ajuntament més hores de pista”.

Els socialistes presenten dues propostes més al ple vinculades a la transparència informativa i la millora del Centre d’Atenció als Animals Domèstics (CAAD).

Pel que fa a la protecció animal, la regidora Josefina Merino ha explicat que el CAAD necessita zones d’ombra i punts d’aigua “que assegurin passejades segures tant pels animals com per als treballadors i voluntaris del centre, especialment en els mesos de més calor”. El PSC proposa també la creació de “patis exteriors perquè els animals puguin passar més temps a l’aire lliure”. Són, recorda, “animals que han patit abandonament i el mínim que podem fer és que tinguin les condicions adequades”.

El PSC ha transaccionat la proposta amb el govern i tot apunta que serà aprovada en el ple ordinari del mes de setembre. No hi ha un pressupost tancat de les millores al CAAD, però el PSC confia “que la partida s’incorpori al pressupost de 2025”.

En matèria de transparència, els socialistes subratllen la necessitat de recuperar les memòries d’àrea anuals, un document que ofereix detalls sobre el treball fet en cada departament i “permet que la ciutadania conegui l’ús dels recursos públics i els reptes que afronta el govern local”. Aquestes memòries es van deixar de publicar el 2019, un document que millora la transparència del Govern local i els socialistes el troben a faltar.

Finalment, el PSC ha presentat al ple un acord de la junta de portaveus en què rebutgen i condemnen la situació de les dones i nenes a l’Afganistan, donant suport a totes les accions per garantir els seus drets fonamentals, incloent-hi el dret a l’educació, ocupació, participació social i política, així com la lluita contra el matrimoni forçat. A més, exigeixen a la comunitat internacional mesures urgents per protegir les dones afganeses i complir amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per la igualtat de gènere.

To Top