Terrassa

Un aparthotel al carrer de Sant Pere

Un grup de restauració ha comprat l’edifici de la llibreria Boada Riera per fer un equipament hoteler i una hamburguesseria

Necessitava una empenta i la rebrà per partida triple. El carrer de Sant Pere viurà en els mesos vinents una autèntica revolució al cor mateix d’aquesta cèntrica via. En poc més de 40 metres, tres promocions transformaran la fisonomia del carrer i dotaran Sant Pere d’una nova imatge i vitalitat.

La primera és el projecte de la promotora Ambar, que obrirà un nou vial al número 23-25 que donarà continuïtat al carrer de la Palla, i que arribarà fins a la Nova Jazz Cava. El segon, just al davant, acabarà amb l’abandó de la històrica llibreria Boada Riera, rehabilitant l’edifici i transformar-lo en un aparthotel, amb una hamburgueseria a la planta baixa. I el tercer, una mica més munt, a la cantonada amb el carrer de Gaudí, serà un nou edifici d’habitatges amb local comercial als baixos.

Una de les habitacions projectades a l’aparthotel del carrer de Sant Pere

Del tres, la novetat rau en la compra, per part del Grupo Reini, de l’edifici de la llibreria Boada Riera i la decisió de transformar-lo en un equipament hoteler.

El projecte ha superat el tràmit de canvi d’usos i ja té llicència per començar obres. “Ens agradaria tenir-lo enllestit a finals del mes de desembre”, comenta José Sánchez, CEO del Grupo Reini.
L’edifici de la històrica llibreria, tancada fa dècades, ha anat llanguint a l’espera de trobar un llogater que no arribava. Ara, el Grupo Reini està decidit a obrir el primer aparthotel boutique a la ciutat, un equipament que tindrà sis estances d’entre 30 i 35 metres amb cuina i bany, dues a cadascun dels 3 pisos de l’edifici.

Als baixos, el grup obrirà a la planta baixa un Vaka Burguer, amb especialitat en les “smash burgers”, o hamburgueses planxades. Replica d’aquesta manera a Terrassa un dels seus segells comercials. Reini té 15 restaurants aBarcelona, Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell. A Terrassa, Sánchez és propietari del restaurant Olivetti i del Cocktail Bar Tipsy (Raval de Montserrat), del Chimi Churri (Segle XXI), i de La Santa Mexicano (carretera de Montcada).

José Sánchez, CEO del Grupo Reini: “Tractarem  l’edifici amb la mateixa estima que  ho hem fet amb el restaurant Olivetti. Ens agrada que els nostres locals conservin un punt romàntic”

A Terrassa el projecte de Sant Pere, explica Sánchez, “respecta tots els elements protegits de l’antiga llibreria Boada Riera. Tractarem l’edifici amb la mateixa estima que ho hem fet amb altres restaurants situats a immobles protegits, com l’Olivetti, perquè ens agrada que els nostres locals conservin un punt romàntic”.

L’Edifici, del segle XIX, forma part de l’inventari del Pla Especial de Patrimoni. Estan protegits l’estructura original de l’immoble, la façana, amb els aparadors a banda i banda, i els estants interiors de la llibreria.

Pel que fa al valor ornamental, de la seva estètica ressalta la fusteria de caoba de formes arrodonides, d’inspiració modernista. La primera persona a regentar la llibreria Boada Riera va ser el llibreter Salvador Utset.

“El projecte de Reinis respecta els elements protegits i els integra en el disseny – explica José Sánchez-. A la planta baixa, l’hamburgueseria respectarà la façana, els aparadors i el rètol de la llibreria i, a l’interior, donaren relleu a les estanteries, que seran l’entrada al restaurant, on situarem el punt dels tiquets i la planxa de les hamburgueses”.

Una segona estança i un petit pati s’habilitaran com a menjador, amb una cinquantena de places, diu el promotor.

“Aquest ha estat un projecte complex, més car, però hem aconseguit integrar tots els elements i estem convençuts que quedarà molt bé”.

La ciutat “ho demana”

Respecte al model de negoci, en ple debat sobre el poder de gentrificació dels pisos turístics José Sánchez reivindica “els aparthotels com una alternativa a l’hotel convencional, còmoda i assequible. Terrassa demana aquest format, que no té res a veure amb els apartaments turístics. Hi ha clients d’empresa, turistes que venen a la ciutat, familiars de visita… Està pensat per reserves de curta o mitja estança”. L’aparthotel no tindrà recepció. Les reserves es faran “per l’app i els hostes rebran un codi per obrir la porta”.

To Top