Diners

Neix l’Associació d’Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell

La iniciativa, sense ànim de lucre, vol que l’entitat financera mantingui la seva “independència”

/ J. PELÁEZ

Un grup d’accionistes del Banc Sabadell ha creat l’Associació d’Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell amb l’objectiu de defensar els seus interessos coincidint amb l’OPA del BBVA. En un comunicat, la iniciativa referma aquest propòsit perquè l’operació “pugui afectar negativament” els seus interessos i subratlla la seva oposició “ferma als oligopolis”. La nova entitat, sense ànim de lucre, considera que el Sabadell “ha de mantenir la seva independència per continuar generant valor per als seus accionistes i clients, tal com ho ha fet des de la seva fundació el 1881”. Alhora, aposta per “una política de dividends estables i creixents, buscant minimitzar els riscos geopolítics i financers als quals altres entitats s’exposen”.

La nova entitat també vol una gestió del banc que “prioritzi l’estabilitat laboral” de la plantilla i rebutja “decisions que puguin perjudicar l’ocupabilitat en els territoris” on té presència. Alhora, s’impulsa amb la voluntat de fomentar la col·laboració entre l’accionariat.

La seu social de l’Associació d’Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell és el Gremi de Fabricants de Sabadell, que és l’entitat fundacional del banc i oficina fins al 1954, segons recorda l’agrupació. Està presidida per l’advocat i president de la Fundació per a la Indústria, Jordi Casas, i compta amb el suport del president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Juan Corominas (vicepresident), l’economista Joan Badia (secretari), el professor titular d’Economia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Llonch (vocal) i els empresaris Juan Bril (tresorer) i Santiago Sauquet (vocal).

Casas avisa que s’afronta “un moment crucial” i sosté que si l’opa prospera “suposaria una pèrdua evident de valor per als accionistes del Banc Sabadell” i “no és bona per l’economia catalana, ni per a les famílies i empreses d’aquest país”. El president de la iniciativa afirma que el banc català “té un projecte de present i de futur molt més atractiu per als inversors que formant una part petita de BBVA”.

Neix l’Associació d’Accionistes Minoritaris de Banc Sabadell
To Top