Terrassa

Una campanya convida a comprar als mercats municipals

Comença sota el lema “Els mercats són vius”

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de promoció dels mercats municipals, en el marc del Projecte de millora i modernització d’aquests equipaments, que s’està desenvolupant des de l’any passat amb finançament dels fons europeus Next Generation. El seu lema és «Els mercats són vius» i té per objecte “generar atractivitat en els mercats municipals, millorant l’interès de la ciutadania en aquests espais comercials i afavorint l’atracció de clientela”, informen des de l’Ajuntament.

La campanya consisteix en la difusió de cartelleria en els recintes dels mercats municipals – Mercat de la independència i Mercat de Sant Pere– i la difusió en xarxes socials.

El tinent d’alcalde i regidor de Comerç i Mercats, Xavier Cardona, recorda que s’està fent “una inversió sense precedents als mercats municipals, amb obres i  altres millores, i per això és important donar-los a conèixer encara més i promocionar-los”. Des de la regidoria es vol “que la ciutadania vingui als mercats, que sempre han estat un bon lloc per comprar, i que estem fent millors que mai”.

Una de les imatges de la campanya de cartelleria

La campanya “Els mercats són vius” forma part del Projecte de millora i modernització dels mercats municipals, dotat amb prop de 2,5 milions d’euros, el 80% dels quals van a càrrec dels fons Next Generation. El projecte inclou tot un seguit d’actuacions adreçades a millorar els mercats en quatre àmbits: transformació digital, transformació del punt de venda, sostenibilitat i economia circular i sensibilització i formació.

Els mercats són avui un referent comercial a la ciutat, a més d’espais de cohesió social i llocs amb un caliu especial – apunta Cardona-. Volem continuar apostant pels mercats i aconseguir tenir uns espais amb tradició però, a la vegada, actualitzats com a equipaments vius del segle XXI. Per això estem immersos en el projecte de millora i modernització dels mercats i fem aquesta campanya per acostar-los encara més a la ciutadania”.

La nova campanya presenta els mercats municipals com espais comercials que primen la qualitat, amb un producte de proximitat i amb una relació directa entre persones. I transmet el missatge que “el mercat és viu, generant energia, vitalitat i emoció en el seu entorn, gràcies a les persones que l’omplen cada dia”.

El Projecte de millora i modernització dels mercats municipals està en marxa. Fins ara, la part més visible del projecte han estat les obres a ambdós mercats municipals, que han finalitzat aquest estiu.

Al Mercat de Sant Pere s’ha renovat la xarxa de sanejament, s’han rehabilitat les voltes del soterrani i s’ha millorat la ventilació. Al Mercat de la Independència, les obres han inclòs reparació de cobertes, substitució de lluernes i reforma de la xarxa de sanejament.

Els porticons de fusta són un element característic del Mercat de la Independència. La seva substitució, per millorar el confort del mercat i la eficiència energètica, s’abordarà en la segona fase de les obres /Nebridi Aróztegui

Actualment, l’Ajuntament està estudiant com abordar una nova fase, ja fora del finançament europeu, perquè tinguin mínim impacte sobre l’activitat del mercat. Consistirà a substituir els porticons de fusta, les 192 finestres venecianes que envolten tot l’edifici. Un tram d’aquestes finestres està situat al darrere de les parades. L’Ajuntament recorda que “fins ara les obres s’han pogut executar sense haver de tancar cap dels dos mercats cap dia i vetllant sempre per tenir una afectació mínima en l’activitat comercial”.

Tanmateix, a banda de les obres, el Projecte de millora i modernització dels mercats municipals inclou altres actuacions, com ara millores de les plataformes de compra en línia dels mercats, instal·lació de taquilles refrigerades per recollir la compra sense cues, formació dels paradistes, accions de promoció dels productes de proximitat, foment dels envasos reutilitzables o biodegradables, sistemes de control de l’aforament i la instal·lació de pantalles informatives als mercats, entre altres. Aquestes actuacions s’aniran concretant “durant el que resta d’any”, expliquen fonts municipals.

La campanya que arrenca avui, a més de promocionar els mercats, “se centrarà també, en diferents moments, en donar a conèixer aquestes actuacions”.

Tancar finestres sense deixar de vendre

To Top