Esports

Un altre subcampionat mundial per a Berta Abellan

La pilot de Terrassa no ha pogut superar Emma Bristow tot i haver guanyat les tres darreres curses del Mundial de TrialGP

Berta Abellan, a l'esquerra, al segon graó del podi

Una temporada més, la pilot terrassenca de l’equip Scorpa, Berta Abellan, s’ha proclamat subcampiona del món de trial. La seva segona posició a la classificació general es va confirmar després de disputar-se la darrera prova del Campionat del Món de TrialGP, a la ciutat catalana de Ripoll.

Després d’una temporada més que notable, amb tres victòries que l’han fet somiar amb la possibilitat d’assolir el seu primer títol mundial, la terrassenca s’ha hagut de conformar amb la segona posició. Abellan s’ha imposat en tres de les vuit proves del Mundial, a Alemanya, França i diumenge passat a Ripoll. Un any més, la campiona del món ha estat la seva “bèstia negra”, la pilot britànica Emma Bristow.

Al Trial de Ripoll, Berta Abellan es va haver de conformar amb la segona posició. A la cursa del dissabte va acabar primera per temps i va empatar a 7 punts de penalització amb Bristow, mentre que diumenge la britànica es va imposar per temps i van tornar a empatar, en aquest cas a 12 punts. Va acabar segona i es va proclamar subcampiona.

Per guanyar el Mundial, Abellan necessitava imposar-se a Ripoll i que Bristow fos tercera. Revisant les imatges, la terrassenca es va adonar que hi havia una errada dels jutges en un dels punts de penalització. “No vaig reclamar i tampoc no ho faré, ja que no canviaria res en la classificació. Almenys, em queda la satisfacció personal de saber que vaig guanyar jo”, explica.

La pilot britànica del Sherco ha decidit retirar-se amb 33 anys després d’haver aconseguit ja la seva desena corona mundial en els darrers 11 anys. “Després de la retirada de l’Emma tindré més possibilitats de ser campiona del món, però no és una cosa automàtica. Hi ha pilots joves que pugen amb força i no m’ho posaran gens senzill.

Berta Abellan acumula sis subcampionats mundials en els set darrers anys. El 2021 es va classificar tercera. Ha disputat 10 Mundials. Al primer va acabar onzena, als dos següents quarta i des de la seva quarta participació va ser sempre segona, amb l’única excepció del bronze del 2021. El mes de maig del 2025 començarà la nova temporada.

En categoria masculina, el triomf va correspondre a un Toni Bou que ha sumat 11 victòries en les 12 curses i ha sumat un nou títol mundial.

Diumenge, Trial de les Nacions

L’egarenca disputarà aquest diumenge el Trial de les Nacions, que enguany es desenvoluparà a la localitat lleonesa de Pobladura de las Regueras. Es tracta del Mundial oficiós per equips. El combinat espanyol parteix amb opcions de podi, per bé que els equips favorits en categoria femenina són Anglaterra i Itàlia.

To Top