Cultura i Espectacles

“El 47”: un mirall veïnal a Terrassa?

El director Marcel Barrena visita el Cinema Catalunya aquest divendres (18.45 hores)

L'actor Eduard Fernández, a "El 47"

El cineasta Marcel Barrena visita aquest divendres el Cinema Catalunya, per presentar “El 47” en dues sessions especials.

El director barceloní participarà en un col·loqui amb torn obert de preguntes després de la projecció de les 18.45 hores. Serà un espai de debat cinèfil, conduït pel director terrassenc i professor de l’ESCAC, Geoffrey Cowper. A més a més, també presentarà la sessió de les 22.00 hores, dedicant un espai d’entre 10 i 15 minuts al públic assistent abans de l’inici de la projecció.

La visita arriba en un moment dolç pel Cinema Catalunya. Durant els mesos de juliol, agost i el que portem de setembre, més de 16.000 espectadors han passat pel cinema municipal.

De Bayona a Dani de la Orden

La visita de Marcel Barrera s’afegeix a la llista de cineastes que han passat en els darrers mesos pel Cinema Catalunya. Potser la cirereta va ser J.A. Bayona, donada la notorietat que va aconseguir a les portes dels premis Oscar amb “La sociedad de la nieve”. Tota manera, és quasi un habitual, ja que la setmana passada també va ser al cinema del carrer Sant Pere, participant de l’acte inaugural del curs 2024-25 de l’Escola Superior de Cinema de Catalunya a Terrassa (ESCAC) davant més de 400 alumnes.

Però també ha passat recentment Dani de la Orden, director del “blockbuster” català “Casa en flames”. Aquest film, de fet, està a punt de superar “Intocable” (2012) com la pel·lícula més vista del Cinema Catalunya des que és municipal, l’any 2000. És qüestió de dies, ja que encara està en cartellera a Terrassa ja ha superat la barrera dels 10.000 espectadors i “Intocable” en va fer 10.800.

També va visitar el Cinema Catalunya el director local Caye Casas (amb el seu film “La mesita del comedor” recomanada pel mateix escriptor Stephen King). També ha vingut l’equip al complet de la pel·lícula “Te estoy amando locamente”, donat que la major part provenien de l’ESCAC.

12 hores fantàstiques

Per una altra banda, ja ha començat la votació popular per completar el cartell de Les 12h Fantàstiques: “La mosca”, “Re-animator” i “Viernes 13”. A través d’un sistema de participació on-line, el públic acaba escollint una de les 6 pel·lícules que es projectaran durant la marató del dissabte 26 d’octubre.

Ja hi ha més de 150 abonaments venuts, fet pel qual sembla indicar que se superaran els 191 assistents amb abonament de 2023.

“El 47”: un mirall veïnal a Terrassa?
To Top