Terrassa

La consellera visita el servei Andana per a persones sense llar

La visita de la consellera ha servit per conèixer de primera mà aquest projecte d’allotjament, acollida i acompanyament socioeducatiu

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, ha visitat el servei d’atenció a persones sense llar Andana de Terrassa, de titularitat municipal i que gestiona Creu Roja, en coordinació amb els serveis socials. La visita de la consellera ha servit per conèixer de primera mà aquest projecte d’allotjament, acollida i acompanyament socioeducatiu.

La consellera, acompanyada per la secretària d’Afers Socials i Famílies, Carolina Homar Cruz, ha començat la visita a Terrassa per l’Ajuntament. A més de signar el llibre d’honor, s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Ballart, i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida, Noel Duque, per fer un primer abordatge de temes d’interès comú de l’àmbit social.
D’altra banda, els representants de l’entitat –amb el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, al capdavant– han explicat a la consellera el programa d’acollida i inclusió de persones sol·licitants i beneficiàries de Protecció Internacional, que també desenvolupen a Terrassa i que ha atès persones procedents d’Ucraïna, Veneçuela o Colòmbia. La tasca preventiva, socioeducativa i rehabilitadora que duen a terme amb aquest programa té per objectiu aconseguir la inclusió social al territori de les persones i famílies participants.

El servei Andana

L’Andana és un servei d’acollida per a persones sense sostre. En funcionament des de l’any 2008, inclou la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, complementades amb el treball socioeducatiu dels tallers que s’ofereixen i l’atenció personalitzada mitjançant els itineraris personals de treball. L’alberg, ubicat al passeig Vint-i-dos de Juliol, obre de dilluns a diumenge, de les cinc de la tarda a les nou del matí. Aquest centre d’allotjament d’urgència i acollida nocturna disposa d’allotjament per a 40 persones, amb opció de sopar, dormir i esmorzar i dona servei cada dia de l’any. A més a més, des d’aquí també s’activa un dispositiu en períodes d’alerta climatològica per atendre les persones més vulnerables.

El centre té un caràcter assistencial per a persones sense llar que requereixen acolliment i suport, així com per a aquelles persones que es troben en la necessitat d’abandonar el seu domicili de forma temporal. Per accedir a l’alberg els usuaris han d’estar derivats de Serveis Socials o Policia Municipal.

La consellera visita el servei Andana per a persones sense llar
To Top