Cultura i Espectacles

Més de 500 dones futbolistes rodaran una rumba feminista a l’Estadi Olímpic

L’Estadi Olímpic acollirà el rodatge del videoclip “Marcamos un gol”, en el qual Sabor de Gràcia canta contra el masclisme i l’homofòbia al futbol. Hi participen 35 clubs de futbol femení -entre els quals 7 de Terrassa-, amb prop de 500 jugadores. La gravació del proper 11 de setembre. En parlem amb Agustí Holgado

Tot just ara fa un any, un petó no desitjat canviava el rumb del futbol femení espanyol. I probablement, del debat sobre els límits del consentiment en l’era de les agressions i el #MeToo.

I si tot just ara fa un any aquell petó situava Jennifer Hermoso com protagonista no volguda i activava la sororitat entre dones, d’aquell terratrèmol encara se’n senten les rèpliques. Una d’elles arriba al Vallès i aplegarà dones futbolistes d’uns 35 equips catalans, en la que probablement serà una de les trobades amb major representació de clubs en contra del masclisme al món de l’esport.

Es tracta del rodatge de “Marcamos un gol”, el videoclip de la cançó homònima que Sabors de Gràcia ha compost en favor del futbol femení. “Des de l’equip de futbol Veteranes de Can Llong, de Sabadell, vam crear una cançó amb una lletra potent i reivindicativa, per plantar cara al masclisme, al racisme i a l’LGTBIFòbia”, explica Agustí Holgado, entrenador de la plantilla.

Resulta que moltes de les futbolistes del Can Llong són de Terrassa. I a l’hora de tramar la logística del rodatge, van acabar per comunicar-se amb l’Ajuntament de Terrassa i el Terrassa FC. D’aquí que el videoclip es rodi a l’Estadi Olímpic, el pròxim 11 de setembre.

Un instant de la gravació de la canço, a l’estudi

“Tot i que en gran part es gravarà a la gespa, també hi haurà plànols de les grades. De fet, fem una crida a tothom que vulgui a què s’acosti a donar suport, fer festa i potser sortir al videoclip”, explica Agustí Holgado. L’horari de gravació serà, aproximadament, de les 16 a les 20 hores. “I serà magnífic si tothom ve amb les samarretes dels seus clubs, amb pancartes, amb el que sigui!”, afegeix.

A més a més, a la gespa se situaran jugadores dels mateixos clubs. Entre els equips terrassencs que han confirmat la seva presència es troben el mateix Terrassa FC, San Llorenzo, Juan XXIII, Sant Pere Nord, Pueblo Nuevo, Can Trias, Maurina Egara, Egara Futsal

Rumba catalana

La part musical la porta Sabor de Gràcia, grup llegendari de rumba catalana liderat per Sicus Carbonell. Sabor de Gracia ha incorporat músic com Palà (instrumentista de Txarango), Maria (Balcan Paradise Orquestra i Muchacho (Macaco).

La versió en castellà de la cançó ja estat gravada a l’estudi, mentre que la versió en català es gravarà abans del mateix 11 de setembre. En ambdós casos comporten amb el tècnic Raul Cuevas.
A la cançó hi participen dues jugadores de l’equip de Can Llong cantant part de la lletra; a més que d’altres fan els cors en diferents moments. “Serà un himne al futbol femení”, imaginen.

Busquen 5.000 euros

A més, han engegat una campanya de micromecenatge per poder gravar el videoclip. “El projecte ha crescut molt, se’ns n’ha anat de les mans!”, diu Agustí, alegre. “Se’ns ha disparat molt el cost de la gravació”, explica, per justificar la iniciativa a la plataforma Gofundme. Ja ha aconseguit 1.600 euros, dels 5.000 que es plantegen com a repte per tirar endavant amb el videoclip. Una xifra aportada per 65 persones voluntàries.

Curiosament, l’Estadi Olímpic ha estat darrerament escenari de diversos rodatges. A la primavera, per exemple, Hereus del Beat rodava el videoclip “Elon Musk”, juntament amb els també terrassencs Galgo Lento i Lildami.

Més de 500 dones futbolistes rodaran una rumba feminista a l’Estadi Olímpic
To Top