Terrassa

Què has de fer si tens un cotxe enganxat al darrere?

Sobre aquesta problemàtica, ha estat una professora d’autoescola qui ha explicat un remei per mantenir la seguretat a la carretera

La carretera té molts perills i sempre cal estar alerta, per això es requereix un carnet per conduir i cal renovar-lo amb el pas dels anys. Però més enllà d’això, hi ha una pràctica que és molt incòmoda i que realment no s’hauria de produir: els cotxes que s’enganxen al darrere i que no hi ha manera de treure’ls de sobre.

Sobre aquesta problemàtica, ha estat una professora d’autoescola qui ha explicat un remei per mantenir la seguretat a la carretera. Annie Winterburn és una divulgadora sobre temes vinculats amb la conducció i que a TikTok acumula un milió de seguidors i ha explicat que la prioritat en aquestes circumstàncies és que davant una necessitat de frenar no es produeixi un impacte.

Així doncs, el que cal fer si es té un cotxe enganxat al darrere és deixar una distància més gran entre el teu vehicle i el que va al davant. D’aquesta manera, si el cotxe de davant frena de manera contundent, hi haurà marge per aturar el vehicle de manera progressiva i s’evitarà un possible xoc amb el vehicle de darrere.

Concretament, tal com explica Winterburn, la situació ideal en aquest escenari és deixar almenys una distància de dos segons entre el teu vehicle i el de davant. En carreteres que estiguin mullades, aquesta distància cal duplicar-la fins els quatre segons i, si la via està gelada, cal que sigui d’un total de 20 segons.

To Top