Terrassa

Obligats a pagar peatge per la mala senyalització

La informació de la nova sortida 23 de la C-16 de Terrassa Oest gairebé no es veu. Els vehicles se la passen i es veuen obligats a fer 21 quilòmetres fins a Sant Vicenç de Castellet

La sortida 23. La senyalització està en el carril de sortida, quan molts conductors ja han pres la decisió de continuar endavant / Alberto Tallón

La indignació entre els conductors és gran aquests dies, coincidint amb l’obertura al trànsit de la nova sortida Terrassa oest, direcció nord- de l’autopista C-16, a l’altura del Roc Blanc. La senyalització que informa de la sortida està situada a un lloc de mala visibilitat. Molts cotxes no la veuen i es veuen obligats a continuar ruta per l’autopista C-16 fins a Sant Vicenç de Castellet, on han de pagar peatge abans de poder canviar de sentit i tornar a Terrassa.

En total, 21 quilòmetres extres d’anada i els mateixos de tornada (42 quilòmetres) i una despesa de 4,68 euros que es veuen obligats a pagar a la barrera de Sant Vicenç de Castellet.

El problema

El problema rau a la deficient senyalització de la nova sortida Terrassa oest. En aquest punt, abans d’arribar a l’enllaç una senyalització informa que es pot continuar per la C-16, autopista de peatge, o es pot agafar la carretera C-58 en direcció a Vacarisses i Manresa. En cap moment es fa referència ni a Terrassa, a Viladecavalls, ni a l’enllaç amb la B-40.

Un senyal previ a la sortida no informa de l’accés a Terrassa, Viladecavalls i la connexió amb la B-40 / Alberto Tallón

Aquesta informació apareix a un senyal situat a la nova sortida oest de la C-16. Concretament, fora del tronc central, des d’on no es veu. La placa està situada just a l’inici del carril de sortida, quan els conductors ja han hagut de prendre una decisió i no poden rectificar.

Obres no enllestides

La situació es complica donat que la sortida s’ha obert al trànsit, però les obres no estan enllestides. Encara hi ha màquines a la cruïlla, camions, conus i senyalització provisional al paviment. Tot plegat confon i resta visibilitat als conductors, molts dels quals se salten involuntàriament la sortida i es veuen atrapats a l’autopista C-16, que no disposa de cap altra sortida fins a Sant Vicenç de Castellet, passats 21 quilòmetres.

Els conductors afectats per la deficient senyalització són de Viladecavalls, Terrassa i de Matadepera, majoritàriament. Per als primers, aquesta és l’única sortida directa al seu municipi. Els segons-terrassencs i matapadeperencs-, la utilitzen per accedir als barris situats a l’oest de la ciutat o bé per circumval·lar Terrassa, per la B-40, en direcció al nord de la vila o a Matadepera.

Els responsables de les obres de l’autopista C-16 van comunicar la darrera setmana que, durant aquests dies, aniria posant en servei els diferents ramals de l’enllaç de Terrassa Oest d’aquesta via al Roc Blanc (sortida 23), així com la continuació de les Vies Col·lectores de la C-16 en el tram d’aquest enllaç.

També informava que durant aquestes jornades continuarien els treballs en aquest tram d’autopista, demanant als conductors “extremar les precaucions en la circulació”.

To Top