Esports

Jacobo Garrido, cinquè en els 400 lliure S9 paralímpics

El nedador corunyès del CN Terrassa ha batut el rècord d’Espanya, però s’ha quedat a menys d’un segon de les medalles en la primera cursa paralímpica a La Défense

El fondista del Club Natació Terrassa va batre el rècord d’Espanya dels 400 metres lliure S9 / RFEN

Primera final per al primer dels tres representants locals a la piscina de la Défense en aquests Jocs Paralímpics de París. El nedador corunyès de 22 anys Jacobo Garrido ha aconseguit batre el rècord d’Espanya en la final dels 400 metres lliure de la categoria S9, la prova que ha inaugurat la competició paralímpica de natació. S’ha quedat, però, sense medalla en una distància de la qual era el vigent campió del món i també el subcampió europeu.

Garrido, que ha assolit un diploma olímpic en la primera de les tres distàncies que nedarà en aquests Jocs Paralímpics, ha signat un temps de 4 minuts, 16 segons i 49 centèsimes en una prova en la qual el francès Ugo Didier s’ha adjudicat el primer or per a la natació francesa en aquests Jocs amb una marca de 4’12”55. La medalla de plata ha estat per a l’italià Simone Barlaam amb un registre de 4’14”16. Ha completat el podi l’australià Brenden Hall (actual plusmarquista mundial de la distància amb 4’09”93), que ha signat en la final d’aquest dijous un temps de 4’15”61. Menys d’un segon després ha tocat el nedador del CN Terrassa, que s’ha vist encara superat pel també australià Timothy Hodge, que ha acabat quart amb 4’16”17.

Garrido li ha tret gairebé 5 segons al sisè classificat, el nedador belga Sam de Visser (4’21”23). El japonès Taiyo Kawabuchi (4’23”15) ha finalitzat en setena posició, mentre que el brasiler Andrey Ribeiro (4’27”25) ha estat vuitè.

Tercer millor temps a les sèries

Garrido, que va fer els 22 anys divendres passat, va signar aquest matí el tercer millor registre en les sèries matinals dels 400 lliure S9. En la primera semifinal, el van superar només els australians Hodge i Hall. Va signar un temps de 4’19”53, un temps força més discret dels que es veurien a la final de la tarda, en la qual els metalls han estat més cars del que s’esperava.

En la final d’aquesta tarda, Jacobo Garrido ha començat fort, instal·lant-se en una còmoda quarta posició en els 100 primers metres. Ha passat sisè pels 150 i a partir de llavors s’ha estabilitzat en una cinquena plaça que acabaria sent definitiva. Ho ha intentat en tot moment, però tant el francès com l’italià i els dos nedadors australians han acabat superant-lo i jugant-se les medalles.

L’esportista del CN Terrassa, que va començar a nedar amb sis mesos, va néixer amb el fèmur dret més curt que l’esquerre i amb agenèsia de peroné. Nedarà encara dues proves més en aquesta cita paralímpica, la seva segona després de Tòquio 2021. Dijous vinent es llançarà a l’aigua en els 200 estils SM9 i el divendres 6 els 100 papallona S9. Demà serà el torn d’Àlex Villarejo en els 100 esquena S12.

Àlex Villarejo s’estrena dissabte en 100 esquena

Dissabte entrarà en acció el segon dels tres nedadors del Club Natació Terrassa que competeixen en aquests Jocs Paralímpics de París 2024. Es tracta del jove reusenc de 20 anys Àlex Villarejo, que nedarà els 100 esquena de la categoria S12. En el Mundial de Manchester de l’any passat, Villarejo es va classificar en cinquena posició en aquesta prova. A la capital francesa nedarà les sèries classificatòries a les 9.30 hores i tot sembla indicar que serà a la gran final de dissabte a les 17.30 a la piscina del La Défense Arena. Pel que fa a l’egarenca Sarai Gascón, debutarà dimecres vinent en els 100 lliure S9.

To Top