Espanya mereix més, però cau per 3 a 1 amb Austràlia

Les de Carlos García Cuenca han tingut més oportunitats i han perdut, i acaben la fase de grups a la tercera posició

La portera egarenca Clara Pérez en el partit contra la selecció australiana

La selecció espanyola femenina de hockey ha finalitzat la seva participació en la fase de grups amb una derrota per 3 a 1 contra Austràlia. Les de Carlos García Cuenca han gaudit de més oportunitats de gol, però l’efectivitat de les oceàniques ha estat determinant per al resultat definitiu. Amb aquest marcador i després del triomf d’Argentina contra la Gran Bretanya, el combinat femení s’ha classificat en la tercera plaça del grup.

Només començar, Austràlia s’ha avançat en una rematada d’Alice Arnott, després d’una bona acció individual per part de la seva companya Mariah Williams. Ha contestat la selecció espanyola en una jugada de Belén Iglesias, que s’ha quedat sola davant la portera Jocelyn Bartam, però la defensa ha arribat a temps de salvar el seu tir. La portera de l’Atlètic Clara Pérez ha salvat el segon amb una bona aturada en un llançament de penal-córner.

Espanya ha sortit molt millor en el segon quart ha disposat de bones opcions per empatar que no ha pogut concretar. Lola Riera ho ha provat de penal, però Bartram ha evitat el seu intent. María López, en dues ocasions en la mateixa acció, també s’ha trobat amb la bona feina de la portera australiana- I Begoña García, en dues oportunitats posteriors, primer ha rematat fora i, més tard, ha vist com Bartram tornava a refusar la seva opció.

Després del temps de descans, el combinat espanyol ha tornat a la càrrega, buscant el gol de la igualada. Blanca Pérez i Sara Barrios no han pogut aconseguir el gol i també ho han provat Xantal Giné i Riera en llançaments de penal-córner que Bartram, molt atenta, ha rebutjat amb èxit. A dos minuts per a la finalització d’aquest tercer període, i arran d’un clar stroke, Riera no ha perdonat i ha establert l’empat a un gol.

En el darrer quart, Constanza Admunson ha tingut el segon per a les de García Cuenca, però ha aparegut una altra vegada Bartrtam sota els pals per refusar la bola. L’egarenca Marta Segú també ha pogut fer el 2 a 1, però la portera d’Austràlia ha desviat la seva rematada.

I quan semblava més a prop el segon d’Espanya, ha marcat l’equip australià, en el seu tercer penal-córner. L’ha servit Claire Colwill i ha punxat la bola Stephanie Kershaw. La selecció espanyola ha passat a jugar sense portera i, en un error defensiu, Kaitlin Nobbs ha sentenciat amb el 3 a 1 definitiu.