Terrassa

Una incidència tecnològica global afecta aeroports, companyies i serveis com el 061

El Consorci Sanitari de Terrassa avisa que la programació a l’Hospital Universitari de Terrassa i tots els seus centres pot patir retards. Els tractaments de radioteràpia també s’han vist afectats

Sala del 061 Salut Respon / ACN

Una caiguda global de sistemes d’informàtica provoca incidències aquest divendres en grans empreses i infraestructures d’arreu del món. Aeroports com els del Prat i la resta de la xarxa Aena, el de Berlín, el d’Edimburg o el de Brisbane (Austràlia), aerolínies internacionals com Ryanair, Vueling, Turkish Airlines, United or Delta, o fins i tot televisions com Sky News, estan afectades per la incidència, que també altera el servei en línia del 061 o el sistema d’emergències de l’estat d’Alaska, als Estats Units. La plataforma de ciberseguretat CrowdStrike ha admès estar al corrent de caigudes de servidors de Windows i està treballant per resoldre-ho el més aviat possible.

A Catalunya, entre altres, la incidència afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon. N’han informat fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han demanat a la ciutadania que només faci servir aquest canal i el 112 per a “urgències i emergències sanitàries”. L’objectiu és no col·lapsar les línies mentre es duen a terme les tasques necessàries per resoldre el problema el més aviat possible. Alhora, han apuntat que els dubtes i consultes sobre salut es solucionaran a mesura que el servei es vagi restablint en la seva totalitat.

A Terrassa, el Consorci Sanitari avisa que la programació per aquest divendres a l’Hospital Universitari de Terrassa i tots els seus centres pot patir retards. Deamana que es truqui al 112 en cas d’urgència.

Salut ha informat cap a les 12 hores que Salut reprenia els tractaments de radioteràpia de l’ICO i l’Hospital de Terrassa afectats per la incidència informàtica i treballava per recuperar el 061 a la tarda.

MútuaTerrassa també s’ha fet ressò de l’afectació en el funcionament del 061 Salut Respon. “Es demana a la ciutadania que truqui al 061 i al 112 només per urgències i emergències sanitàries. Els dubtes i consultes es resoldran així que es restableixi el servei en la seva totalitat”, diu l’entitat a les seves xarxes socials.

Una incidència tecnològica global afecta aeroports, companyies i serveis com el 061
To Top