Esports

Dani Olmo, davant del repte més ambiciós

El davanter terrassenc disputa la final de l’Eurocopa diumenge contra Anglaterra. El seu pare, l’entrenador Miquel Olmo, parla de com veu la final i l’actuació del seu fill

Per al davanter terrassenc, arriba l'hora d'aconseguir un altre gran títol a nivell de seleccions / RFEF

Dani Olmo pot escriure una pàgina de la història del futbol local aquest diumenge. El davanter terrassenc de la selecció espanyola disputa la final de l’Eurocopa 2024 a Berlín, contra Anglaterra i pot obtenir un títol de rellevància a la seva carrera. A més, si aconsegueix un gol a aquest encontre, es convertiria en l’únic jugador en tota la història d’aquest torneig en marcar en totes les seves rondes eliminatòries, a vuitens de final, a quarts de final, a semifinal i final. A partir de les 21 hores de demà, començarà aquesta final.

Miquel Olmo, pare del davanter del RB Leipzig i també entrenador, veu a la selecció espanyola com “un equip molt fiable” i explica que “per a un entrenador una de les coses més atractives és la gestió del vestidor i com cohesionar un grup, i que dins d’aquest equip tothom sàpiga el paper i el rol que juga”. Així veu al combinat que diumenge es jugarà el títol contra la selecció d’Anglaterra.
“Tothom prioritza el grup per davant de les individualitats. I el resultat quin és? Que estàs en una final, quan absolutament ningú hi creia”, apunta Olmo. El tècnic veu el seu fill “endolladíssim” davant del repte de diumenge a Berlín, però com tot l’equip, que considera que “està molt motivat perquè tenen una final davant i perquè saben que ha de ser el seu moment, perquè estan bé i això es veu dintre del terreny de joc”.

En aquest sentit, opina que hi ha un aspecte que és molt significatiu i diu que “tots, no només jo, vàrem patir més en el partit contra Alemanya que no pas contra el de França”. Creu que la selecció espanyola, en aquest torneig, “està jugant a un nivell molt alt de seguretat, de confiança, d’implicació, de compromís, de companyonia i, quan tens la barreja de totes aquestes coses, les conseqüències són que vas més lluny del que tothom espera”. Miquel Olmo és del parer que “hi ha més bon equip del que l’aficionat es pensava”.

La seva versatilitat

A l’hora de definir com juga el seu fill Dani, a més de destacar la seva versatilitat i que pot actuar en diverses posicions en el terreny de joc, ressalta valors com que “és un jugador disciplinat, que sap el que ha de fer en cadascuna de les posicions en què pot jugar i que, a més, ho interpreta molt bé”. També recorda que el jugador terrassenc “ajuda en defensa” quan se li demana i també “recupera pilotes”. A més, ha sabut esperar la seva oportunitat després de començar de suplent.

Pantalla gegant a Vallparadís

La presència del terrassenc Dani Olmo ha sigut el motor perquè l’Ajuntament de Terrassa hagi decidit situar una pantalla gegant per als tres últims partits de la selecció estatal. El de quarts de final, contra Alemanya, es va poder seguir al municipal de Ca n’Anglada mentre que el de semifinals, davant de França, va ser a Can Jofresa. En aquesta ocasió, el consistori ha determinat que se situï a l’Escenari Vela del parc de Vallparadís i ha demanat que s’obviïn els articles pirotècnics i les bengales.

To Top