Esports

Unes actuacions que no sorprenen

Alguns entrenadors terrassencs analitzen l’actuació del davanter Dani Olmo amb la selecció espanyola a l’Eurocopa 2024

A la conclusió del partit de semifinals davant de França, Dani Olmo va celebrar el triomf amb ganes / rfef

L’actuació global del jugador terrassenc Dani Olmo a l’Eurocopa 2024 que s’està celebrant a Alemanya no ha passat desapercebuda. Tot i que va començar sent suplent a la selecció espanyola de Luis de la Fuente, ha anat de menys a més i s’ha convertit en una peça imprescindible, no només pel seu joc, sinó per les seves aportacions que decideixen partits, tant pel que fa a les assistències com els gols que ha aconseguit.

El seu gol el passat dimarts, a les semifinals enfront de França, va suposar la classificació del combinat espanyol a la gran final de diumenge. Alguns tècnics terrassencs analitzen la participació de Dani Olmo a l’Eurocopa. Bernardo Tapia, exjugador professional i segon entrenador del San Cristóbal la passada temporada, opina que l’atacant egarenc reuneix una sèrie de virtuts que no tots els futbolistes actuals tenen.

Molt pocs la tenen

“Té personalitat, té casta, té finalització, té futbol, té última passada, té velocitat i té lideratge. Reuneix una sèrie de qualitats que molt pocs jugadors tenen”, apunta. Afegeix que, aquest lideratge que demostra en el terreny de joc “també el transmet a fora, amb les seves manifestacions i arrossega a molta gent”. Tapia, sobre el fet que va començar sense ser titular, comenta que “sap esperar el seu moment i no abaixa el cap i té, orgull en el bon sentit, perquè confia en si mateix i encara que estigui malament no s’amaga”.

Destaca també “l’autoconfiança” que destil·la i considera que l’entorn familiar també influeix en els seus èxits esportius. Tapia recorda que Dani Olmo “va marxar molt jove del Barça i va anar a una lliga aparentment menor, a un país diferent i amb un idioma diferent, i això és una prova de la seva maduresa que ha tingut sempre a nivell futbolístic”.

Sergio Alegre, fins a la passada temporada tècnic assistent de Xavi Hernández al primer equip del FC Barcelona, diu que “no descobriré res, perquè ho veu tot el món” i afirma que “té molta regularitat i no acostuma a fer partits fluixos”. L’entrenador terrassenc manifesta que “té molt bon xut a porteria, una bona última passada i és molt complet, és un 8 o un 9 en tot i, a nivell defensiu, treballa, se sacrifica i sap quan pressionar”.

Alegre també remarca que ha aportat des de l’inici, des de la banqueta i això “té molt valor” i “ha acceptat el seu rol i sempre que ha sortit ha sumat i això és molt important per a un equip”. Assenyala que el jugador del RB Leipzig “pot jugar en moltes posicions d’atac i gairebé sempre escull bé, que és molt important en l’elit i té una pressió després de pèrdua de pilota brutal i arrossega als companys amb el seu ímpetu”.

Jugador espectacular

Sergio Lobera, que acaba de renovar per dos anys més amb l’Odisha FC de l’Índia, sobre Dani Olmo assegura que “em sembla un jugador espectacular, excel·lent tècnicament i, tàcticament, molt intel·ligent, que sa sap moure molt bé entre línies per aprofitar bé els espais i generar superioritats”. El tècnic terrassenc té clar que “és un jugador que qualsevol entrenador vol tenir en el seu equip
Lobera també apunta que l’atacant de la selecció espanyola “destaca per la seva versatilitat i la seva capacitat d’arribar des de la segona línia” i també comenta que “quan tens un jugador capaç d’assistir, de marcar, de jugar en diverses posicions, que entén el joc, tens tot el que fa falta per beneficiar a l’equip”. L’entrenador egarenc subratlla que “la selecció espanyola és afortunada de poder comptar amb ell”.

To Top