Dani Olmo, clau en el passi de la selecció espanyola a la final

El davanter egarenc ha marcat el 2 a 1 que elimina a França a les semifinals de l’Eurocopa 2024 que es juga a Alemanya

El jugador de Terrassa celebra el segon gol del seu equip i que ha suposat el de la victòria / RFEF

Un gol del davanter terrassenc Dani Olmo ha donat la classificació de la selecció espanyola a la final de l’Eurocopa 2024 que se celebra a Alemanya. Els de Luis de la Fuente, si bé han començat perdent a la primera semifinal a l’Allianz Arena de Múnic, han sabut remuntar davant la potent França i disputaran la final de diumenge, que començarà a les 21 hores i que es jugarà a l’Olympiastadiom de Berlín, un estadi que té una capacitat per a 71.000 espectadors. Serà la cinquena final de l’Eurocopa que juga la selecció espanyola.

Tot i que el combinat francès s’ha avançat aviat amb un gol de Kolo Muani en el minut 9, la selecció espanyola ha capgirat el marcador en quatre minuts. En el minut 21, el jove davanter del Barça Yamine Lamal, amb un magnífic xut, ha aconseguit l’empat a un i, en el minut 25, Dani Olmo ha marcat el 2 a 1, després d’un bon retall dins de l’àrea i una rematada que, si bé l’ha tocat el defensa Jules Koundé, ha acabat entrant a la porteria contrària.

El jugador egarenc ha sortit del terreny de joc en el minut 76, sent substituït pel jugador de la Real Sociedad Mikel Merino. Fins al final, els de De la Fuente han sabut aguantar la seva renda i han acabat imposant-se en la primera semifinal. Dimecres, el partit entre Anglaterra i Països Baixos decidirà el rival del combinat estatal a la final.

A la conclusió de l’encontre, s’ha viscut la lògica eufòria entre els jugadors de la selecció espanyola. Dani Olmo, amb tres gols, encapçala la llista de màxims golejadors de la competició, empatat amb altres jugadors, com l’atacant Cody Gapko, de la selecció dels Països Baixos.

Com va passar en els quarts de final contra Alemanya, el davanter terrassenc del RB Leipzig ha completat un excel·lent partit, ha treballat de valent en la contenció dels intents dels francesos per empatar quan el seu equip ho requeria i ha ratllat a un altíssim nivell en tasques ofensives.