Terrassa

L’escola Pau Vila i Dinarès presenta el seu robot anticontaminació

Les alumnes de 5è i 6è de primària han creat un prototip fet de material reciclat

L’equip de noies alumnes de robòtica de l’Escola Pau Vila i Dinarès han presentat el projecte de robòtica “Una ciutat sostenible” a la Jornada Efigy Girls de la Fundación Naturgy. Les alumnes del centre terrassenc van portar el seu robot fa una setmana a la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), on van ser rebudes per la secretària d’Estat d’Energia, Sara Aagesen, i la directora de l’Institut per la transició justa del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Laura Martín. Avui l’han presentat també a l’Ajuntament de Terrassa, on han estat rebudes pel tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Salvador.

El robot detecta elements contaminants propis de la ciutat i identifica amb colors els nivells de polució

La fita assolida pel centre i per les alumnes de 5è i 6è de primària és la creació d’un robot fet de material reciclat. Les alumnes havien d’afrontat el repte de solucionar el problema de la contaminació i han dissenyat un purificador d’aire que detecta elements contaminants propis de la ciutat (cotxes, fàbriques, etc.) i identifica amb colors el seu nivell de contaminació, que s’engega quan algun element de color vermell està present a la zona.

Les alumnes de l’equip de robòtica són Salma Guechiri, Iris Algaba, Aide Alexandra Evangelista, Noha L’Hasnaoui El Mehjoubi, Anabella Díaz, Ruth Fabregat, Assia Benzain, Laiba Gul Haq, Sandy Carolina Boluda i Abiagail Agudo, vuit de les quals han participat en la visita a l’Ajuntament. Les han acompanyat la mestra responsable del projecte de robòtica Effigy Girls, Jessica García García, i la directora del centre educatiu, Laura Castillo Llauradó.

Efigy Girls de la Fundación Naturgy és una experiència formativa innovadora que ha becat noies de 12 centres educatius d’alta complexitat d’Espanya amb l’objectiu d’afavorir l’interès por les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) entre les noies i facilitar la igualtat d’oportunitats.

To Top