El concert de Generació Terraça, organitzat per l’Arxiu Municipal de Terrassa, ha tingut lloc aquest dissabte a les 21.30 hores a la Plaça Vella. El concert ha esdevingut la celebració del Dia Internacional dels Arxius i ha volgut mostrar el treball dels arxius per preservar la memòria de la ciutat i el seu patrimoni documental.
“Terraça”, amb Ç, vol homenatjar a la ciutat originària i visibilitzar també aquesta grafia etimològicament i filològicament més ajustada al nom de la ciutat. Durant la presentació a la Plaça Vella, es va resoldre: “Per què Terrassa amb ‘ç’? Doncs perquè Terraça va ser escrit així per denominar la nostra ciutat durant més de 600 anys, i nosaltres ho recordem de la mateixa manera que volem recordar la música dels nostres dies”.
Al concert, hi han participat artistes terrassencs com Lildami, Litus, Sense Sal, D’Callaos, Carla Miralda i Gemma Humet. Miki Núñez no ha pogut assistir presencialment a l’acte. L’arxiu municipal ha demanat als artistes que “recordin”. Per aquest motiu, cada artista o conjunt ha interpretat dues cançons: una per la qual volen ser recordats i una que els ha motivat a fer música.
A banda d’aquests artistes, també han sortit a l’escenari la cantautora Nunu Garcia Duran i l’artista Oest de Franc. També ho han fet la pianista Laura Andrés i el grup de música clàssica Quartet Brossa.
La Plaça Vella s’ha omplert de gom a gom de persones que han decidit passar la vetllada amb música en directe. I és que concerts com aquest són una oportunitat per reconèixer el talent local i descobrir nous grups.
Així ho ha explicat Marina Vallejo: “He vingut a descobrir artistes que no coneixia. Per exemple, ara acabem d’escoltar D’Callaos i m’han semblat espectaculars. Ha sigut tot un descobriment a nivell musical, la veu de la noia m’ha semblat espectacular”. Vallejo també s’ha fixat en altres propostes com la de Gemma Humet, qui considera que “té molta projecció a nivell artístic i creatiu”. A més, ha valorat molt positivament la intervenció de Laura Andrés com a pianista. Marina Vallejo, ha explicat que, tot i que venen artistes reconeguts com Lildami, “potser n’hi ha d’altres que encara no coneixem o no coneix tothom i ho fan molt bé”.
Això mateix li ha passat a l’Ana Ramón: “M’agrada molt. Estic descobrint grups que desconeixia i, tot i que hem vingut a un concert en específic, els altres grups ho fan genial també”. L’Ana també ha destacat la combinació de música en català i castellà durant el concert.
Andrés Pérez també ha vingut a veure a un artista en concret. Tot i això, Andrés ha reconegut que “està havent-hi molt bon nivell” i que “hi ha molt bon ambient i estem gaudint amb els amics”. Per la seva banda, la Marian Farrando, qui també desconeix els grups i artistes locals, ha estat sorpresa per D’Callaos, un grup que li ha agradat molt.
Els assistents també han coincidit en la necessitat d’iniciatives com aquesta, que promoguin la música en directe gratuïta per a tothom.