La selecció femenina es classifica per a les semifinals de la Nations Cup de Terrassa

El conjunt de Carlos García Cuenca ha derrotat aquest dimarts a Corea del Sud per 3 a 1 i acabarà primera de grup

La davantera Belén Iglesias, a la dreta, en una acció ofensiva del matx d’ahir / alberto tallón

La selecció espanyola femenina de hockey és a només dos partits de guanyar la Nations League de Terrassa i classificar-se per a la pròxima edició de la Pro League. Les de Carlos García Cuenca s’han imposat aquest dimarts per 3 gols a 1 a Corea del Sud en partit corresponent a la segona jornada de la competició que es disputa a l’Estadi Martí Colomer.

En l’altre enfrontament del grup, Irlanda ha batut Itàlia per 3 a 0. Espanya lidera el grup amb sis punts, seguida de les irlandeses i les sud-coreanes amb 3. Itàlia encara no ha puntuat.

Aquest dimecres hi ha jornada de descans. Passi el que passi en l’Espanya-Itàlia de dijous a les 19.30 hores, Espanya serà primera de grup i jugarà dissabte les semifinals contra el segon del grup “B”, per ara Nova Zelanda.

En el duel d’aquest dimarts davant les sud-coreanes, l’equip amfitrió també ha anat de menys a més davant d’un rival igual d’exigent que les irlandeses. Les asiàtiques ocupen la dotzena posició d’un rànquing mundial en el qual Espanya és vuitena.

Lola Riera, amb quatre gols

La valenciana Lola Riera ha anotat dos gols més i n’acumula ja quatre, la meitat dels que ha anotat Espanya en aquests dos primers partits de la Nations Cup. Les coreanes s’han avançat en el marcador gràcies a un penal-córner de Seo Suyoung quan faltaven sis minuts per arribar al descans.

Només un minut després, Riera ha aprofitat un stroke per empatar. Ja a la represa, les de García Cuenca s’han mostrat molt més dinàmiques en atac. Al minut 39, Sara Barrios ha rebut dins l’àrea i ha fet el 2 a 1 en un bon xut de revés. Les espanyoles han tingut el paper protagonista fins al final. I en el sisè dels set penals espanyols, Riera ha establert el 3 a 1 definitiu al minut 41.