Begreat Capital, Coremind Ventures i Laren Capital han adquirit la majoria d’accions de Visagov (Esta Travel Services), empresa emergent del sector de la tecnologia de viatges ubicada a Terrassa. Així n’ha informat la mateixa firma, dedicada a la creació de serveis auxiliars per a viatgers, també coneguts en el sector aeri i de creuers com “ancillaries”.
L’empresa, domiciliada a l’avinguda de Jaume I, va ser fundada el gener del 2021 per l’emprenedora Virginia Carmona i l’home de negocis Angel Javier Martín, que es mantindran a l’accionariat junt amb altres membres “clau” de l’equip.
De fet, Virginia Carmona és una de les apoderades solidàries de Coremind Ventures, domiciliada també a Terrassa i que es dedica a dirigir i gestionar la participació en el capital d’altres societats mitjançant la compra, venda, gestió i administració de les accions i participacions socials.
Per la seva banda, Laren Capital és la societat amb la qual gestiona la seva posició accionarial a Izertis el fundador i conseller delegat d’aquesta consultora tecnològica cotitzada a BME Growth, Pablo Martín, que ara passa a ser soci majoritari de Visagov.
El nou conseller delegat de l’empresa terrassenca és l’àngel inversor Axel Serena, que ha comprat la majoria accionarial de la companyia junt amb Pablo Martín, assenyala La Información, que detalla que la transacció s’ha dut a terme mitjançant una recompra de les accions que estaven en mans dels dos cofundadors. El preu no s’ha revelat.
El primer producte de Visagov, que assegura que compta amb acord de col·laboració amb més de 3.500 empreses del sector turístic, és un SaaS (Software as a Service) per a la tramitació en línia de visats. “Cada any, més de 240 milions de persones necessiten un visat temporal d’entrada per a un país estranger, ja sigui per turisme o per viatges de negocis i la plataforma tecnològica creada permet realitzar tot aquest procés d’una forma senzilla i evitar desplaçaments i cues en ambaixades i consolats, usant sistemes d’OCR, algorismes i intel·ligència artificial amb connexió directa amb els sistemes dels diferents governs”, expliquen.
L'”start-up” té una plantilla de 48 treballadors, la majoria d’ells desenvolupadors. La mateixa empresa indica que el 2023 va tramitar més de 168.000 visitats amb una taxa d’èxit del 99,7% i que la seva facturació bruta va assolir una xifra superior als 15 milions d’euros, amb un ebitda de 3 milions.
Els clients de Visagov provenen dels cinc continents, tot i que els principals mercats són els Estats Units, el Regne Unit, el nord d’Europa i Austràlia. Els usuaris espanyols representen només el 2% de la facturació.
Dins del seu pla de negoci, l’empresa contempla el desenvolupament de nous projectes que “facilitin la vida als viatgers” i augmentin l’oferta actual de serveis de les agències de viatge, tour operadors, cadenes hoteleres, companyies aèries i creuers.