Terrassa

Txell Miras torna a la 080 amb una proposta innovadora

La dissenyadora matadeperenca aposta per un concepte emocional en la seva nova col·lecció “Desgavellar-se en l’ombra”

La dissenyadora Txell Miras ha tornat a la 080 Fashion Show trepitjant fort. Ha demostrat que els moments de canvis donen bons resultats. Sobre la passarel·la ha presentat la seva col·lecció “Desgavellar-se en l’ombra”, que parteix d’un concepte emocional i vivencial, fruit d’un procés personal de la dissenyadora. Parteix del concepte de deixar enrere, aclareix Miras, però amb la mirada posada en després tornar a fer. La vestimenta es percep com un refugi, i alhora com una segona pell que ens ajuda a reconstruir-nos.

Aquesta intenció es pot apreciar durant tota la desfilada, que en si es presenta com un relat. La dissenyadora parteix del color negre i les tonalitats fosques, amb una proposta que s’ajusta a les tendències que hem pogut veure a la indústria de la moda durant els darrers mesos: la caputxa, les transparències i els pantalons amples. Una aparent senzillesa que es contraposa amb la presència de butxaques, talls, perforacions a les peces de roba i obertures a les mànigues i genolls. Els volums i les formes escultòriques també hi formen part de la proposta de Miras. Uns elements que afavoreixen el concepte de la dissenyadora, fer veure que el cos es desfà de la pell que sobra per després tornar a refer-se. La dissenyadora ha jugat amb els patrons establerts i ha explorat una nova vessant creativa en aquesta col·lecció. Miras també ha jugat amb els teixits. Ha combinat llana, viscosa, seda, neoprè, jaquard de punt, pelfa, vel, crepe de punt i diplomàtic. Unes combinacions arriscades a les que la dissenyadora ja ens te acostumats.

Pel que fa a la paleta cromàtica, era decisiva per crear la sensació de relat durant la desfilada. Del negre a l’antracita, passant pel maquillatge i al beix, fins arribar als colors freds com el blau marí i el blau verdós. També hi ha hagut espai pels estampats i les textures.La dissenyadora ha jugat amb el moviment i amb la llum per aconseguir el seu objectiu. A mesura que les models avancen per la passarel·la, fa la sensació de que no porten la roba posada, sinó que l’arrosseguen. La deixen enrere com si es tractés d’una segona pell. Miras ha deixat lliure la seva creativitat per transmetre un missatge vital relacionat amb el canvi i les emocions .Alhora, però, Miras no ha perdut de vista la vessant comercial de la seva marca i s’ha assegurat que la seva proposta encaixi en els estàndards de la moda actual.

Una trajectòria d’èxits

La dissenyadora matadeperenca Txell Miras, té el seu estudi a Terrassa i porta en actiu des del 2004, i ja compta amb una trajectòria consolidada. A la mateixa 080 Barcelona Fashion Show va rebre el 2016 el Premi a la Millor Col·lecció.

Txell Miras torna a la 080 amb una proposta innovadora
To Top