Terrassa

Cervesa o vi. Quina és la beguda més perjudicial per a la salut?

Una investigació de la Universitat Harvard estudia els compostos de l’alcohol

Catalunya no sols és un dels principals productors de vi en el món, sinó que també és un territori amb un consum molt alt de cervesa. No sols això, sinó que existeixen molts mites sobre suposades propietats beneficioses

Un és que una copa de vi al dia és saludable. Un altre, que la cervesa és una bona opció perquè és molt nutritiva. Si bé l’evidència científica no deixa espai per al dubte i assenyala que l’alcohol és perjudicial per a la salut en totes les seves formes, un estudi de la Universitat Harvard determina quina de les dues begudes ho és menys.

Tot i que els investigadors afirmen que, en dosis moderades, l’alcohol pot protegir contra patologies cardiovasculars, comporta riscos més elevats de desenvolupar altres malalties com diversos tipus de càncer. Així, subratllen que no existeixen evidències per a recomanar el consum del vi i la cervesa.

Si bé, destaquen que el vi és relativament ric en polifenols, unes substàncies antioxidants i antiinflamatòries relacionades amb beneficis circulatoris i neurològics. La cervesa també en té, però en una menor proporció. Amb tot, però, hi ha aliments molt més complets i saludables si el que es busca és la ingesta de polifenols, com el tomàquet, els fruits vermells, la ceba morada i el raïm, per exemple.

Cervesa o vi. Quina és la beguda més perjudicial per a la salut?
To Top