Esports

El Terrassa FC, a segellar la salvació

Instal·lat en una còmoda novena plaça, l’equip de Chus Trujillo rebrà diumenge a les 17 hores el Valencia Mestalla a l’Olímpic en l’antepenúltim partit de la temporada a casa

Chus Trujillo, amb el central Jorginho Soares / nebridi aróztegui

Queden només cinc partits per posar el punt final a la temporada i el Terrassa FC no té encara els deures fets. Camina, però, en la bona direcció per tal d’aconseguir la permanència una temporada més a la Segona Federació. Dels sis darrers partits, l’equip que entrena Chus Trujillo n’ha guanyat quatre i només n’ha perdut un. Es troba en una còmoda novena posició amb 40 punts sumats en 29 partits. No hauria de patir per salvar-se, però tampoc no pot adormir-se, ja que el separen sis punts de la zona de descens directe, que tanca el Formentera, i a quatre de la posició de promoció de permanència, que ocupa actualment l’Alzira.

En aquest sentit, assegurar els tres partits que li queden a casa, davant del Valencia Mestalla, l’Atlético Saguntino i la Penya Independent d’Eivissa, semblaria més que suficient per tal d’assolir la salvació amb solvència.

Igual que el Terrassa, el filial valencianista no té opcions d’aspirar a l’ascens i tampoc no està matemàticament salvat. És setè amb 41 punts, només un mes dels que tenen els egarencs. És el segon millor equip en aquesta segona volta amb 24 punts sumats, per 21 del Terrassa FC.

L’entrenador terrassista Chus Trujillo afronta el compromís de diumenge a l’Estadi Olímpic amb la determinació de sumar la que seria la quarta victòria consecutiva a casa, on l’equip s’ha retrobat amb la victòria. “Saber que no està encara tot dit ens obliga a mantenir la concentració i l’esperit competitiu. Rebem un rival que es troba en la nostra mateixa situació, lluny de dalt i encara a prop de dalt, a només un punt de nosaltres. Som dos dels millors equips de la segona volta. Arribem amb una molt bona dinàmica”.

El central John Neeskens ja està disponible, però tot no serà titular encara, mentre que Samu Casais està sancionat.

Adverteix el preparador canari que l’equip pot passar-ho malament si s’abandona. “El Valencia practica un bon futbol. És del tot diferent a La Nucía. Té molts jugadors amb gol, són ofensius i trepitgen molt l’àrea. Porten sis gols de penal. Si ens abandonem els deu minuts finals, ho pagarem car. Però això no passarà”, diu.

Els valencianistes venen de protagonitzar dues victòries folgades. Es van imposar la setmana passada per 4 a 2 a cada davant del Formentera i l’anterior van golejar per 0 a 6 La Nucía a domicili. Es tracta del tercer conjunt amb major productivitat ofensiva del grup amb 45 dianes, només superat per Sant Andreu i Europa, que n’acumulen 48.

Tensió competitiva

De totes maneres, el tècnic té cara la recepta per sumar l’onzena victòria de la temporada. “Hem de tenir tensió competitiva a totes les zones del camp. Si no pressiones a dalt, els de darrere pateixen. Hem d’impedir que el Valencia corri. Les seves transicions són ràpides i perilloses”.

Per la seva banda, el futbolista Víctor Morales assenyala: “Hem d’acabar la temporada el millor possible. Volem acabar el més amunt possible. El Valencia ens exigirà la nostra millor versió. Hem d’estar molt concentrats i rendir al màxim, tant a nivell individual com col·lectiu”.

Fins a 13 punts sumats dels darrers 18

En els sis últims partits, l’equip que entrena Chus Trujillo ha sumat quatre victòries, un empat i només una derrota. Dit d’una altra manera, dels darrers 18 punts en joc n’ha sumat 13. Comptabilitzant només els resultats obtinguts en la segona volta, els terrassistes serien cinquens i disputarien el “play-off” d’ascens. Dels seus 40 punts, el Terrassa en va sumar 19 a la primera volta i 21 en aquesta segona, de la qual falten encara cinc jornades.

To Top