Terrassa

L’AVAN proposa córrer pel Parkinson i la seva nova seu a Terrassa

Prop de 500 persones s’han inscrit ja a la VII Cursa i Passejada pel Parkinson Leonor González, que tindrà lloc diumenge 14 d’abril

Una imatge de la sisena edició de l'esdeveniment / Lluís Clotet

Un any més i ja en van set, l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) organitza una cursa i passejada solidària pel parkinson batejada amb el nom de Leonor González, impulsora de l’esdeveniment i usuària d’AVAN que va morir precisament per aquesta malaltia neurodegenerativa. La finalitat és sensibilitzar sobre aquest trastorn i recaptar diners per a la nova seu de l’entitat a Terrassa.

L’esdeveniment se celebrarà el diumenge 14 d’abril. La sortida serà a les 10 hores a la Plaça de la Cultura i els que hi vulguin participar tenen dues opcions: una cursa de 5 km o una passejada de 2,5 km. El circuit és de 2,5 km i transcorre pel barri de Poble Nou – Zona Esportiva. Així, les persones que desitgin fer la cursa hi hauran de donar dues voltes. En ambdós casos, però, és un esdeveniment no competitiu i per això no existeix cap tipus de recompensa segons la classificació.

La presentació de la cursa i passejada solidària, aquest dimecres

De moment, ja s’hi han apuntat prop de 500 persones. L’objectiu és igualar o fins i tot superar els més de 1.200 participants de l’edició anterior.

Les inscripcions es poden fer fins dijous 11 d’abril en línia, a la web d’AVAN, o presencialment a la seu de l’entitat a Terrassa (al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer) dimarts de les 10 a les 13 hores i dijous, de les 16 a les 18 hores. També a les seus d’AVAN a Sabadell, Rubí i Sant Cugat i a la botiga d’esports Kñera (carrer dels Voluntaris, 75) de dilluns a divendres, de les 10 a les 13 hores i de les 17 a les 20 hores. També s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la cursa, de les 9 a les 10 hores, però l’organització no garanteix existències del “pack” de benvinguda ni samarretes de la talla.

El donatiu per participar-hi és de 10 euros i amb ell s’inclou el dorsal i una samarreta, un “pack” de benvinguda, assegurança i el dret de participar en diversos sorteigs. Els beneficis es destinaran íntegrament a la rehabilitació de la nau Pont, Aurell i Armengol, al carrer de Sant Francesc; un projecte que consisteix en la construcció i equipació del nou centre d’AVAN a la ciutat, on l’entitat guanyarà en espai i calcula que podrà atendre més de 600 persones i oferir nous serveis com el d’atenció a infants i joves amb trastorns del neurodesenvolupament o un centre de dia especialitzat. La previsió és que aquestes noves instal·lacions puguin entrar en funcionament a principis del 2025.

El projecte d’AVAN per a Terrassa

L’AVAN és una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport terapèutic, associatiu i de lleure a persones amb malalties
neurològiques i les seves famílies o persones cuidadores. Va néixer l’any 1993 a la ciutat de Terrassa i actualment és present també a Sabadell, Rubí, Sant Cugat i Castellar del Vallès. Algunes de les malalties més comunes que atenen són el Parkinson, l’Alzheimer, l’ictus, els traumatismes cranioencefàlics, els tumors cerebrals i l’esclerosi múltiple.

“La nova seu d’AVAN és un projecte de i per a Terrassa”

To Top