Terrassa

Branques d’olivera i palmes alçades per celebrar el diumenge de Rams

Una tradició cristiana i familiar

“Avui la Plaça Vella és com un jardi”. Així ha començat la Benedicció de Rams a la Plaça Vella de Terrassa. Branques d’olivera i palmes en mà, la comunitat cristiana terrassenca s’ha apropat aquest Diumenge de Rams a la plaça. Així doncs, devots cristians s’han dirigit a l’Església per beneïr els seus rams i han commemorat, a través de l’acte popular, l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem que relaten els evangelis

Es tracta d’una data que dona el tret de sortida a la Setmana Santa i que, a més de ser una tradició cristiana, per a molts és una tradició familiar instaurada. Aquest és el cas de Rocío, Dolores i Juan Carlos, que han anat a la Plaça Vella en família per gaudir la tradició amb els més petits de la casa. “Venim perquè som creients. És una festa bonica. Normalment anem a Andalusia, però enguany ens hem quedat per aquí” explica Juan Carlos. 

Per la seva banda, la Claudia també assisteix al diumenge de Rams cada any, i li porta records: “Em porta records. Caminant per la Rambla, quan sento l’olor de les palmes, em recorda a quan era petita. Vaig ser una nena molt feliç, i ho continuo sent”. 

La Benedicció de Rams, popular a tota Catalunya, s’ha realitzat aquest diumenge 24 de març a les 12.00 hores a Terrassa, per donar pas a la missa en honor a la fita cristiana.  

FOTOS | Benedicció de Rams a Terrassa

To Top