Terrassa

L’Ajuntament tornarà a enviar el rebut de l’IBI entre els dies 8 i 11 de març

El rebut es va girar l’1 de març, però es va retornar a causa d’un error informàtic

L’Ajuntament de Terrassa tornarà a enviar el rebut de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) entre el 8 i l’11 de març, després que es retornés l’import dels rebuts domiciliats el passat 1 de març a causa d’un error informàtic en el procés de confecció dels fitxers bancaris de domiciliació. 

Tal com marca el calendari fiscal de 2024, el passat dia 1 de març l’Ajuntament de Terrassa va girar els rebuts municipals de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a totes aquelles persones contribuents que tenen el rebut domiciliat. Tanmateix, aquesta domiciliació no es va poder fer de manera adequada a causa d’un problema informàtic detectat en el Sistema d’Informació Tributària (SIT) que ha provocat, d’una banda, que s’apliqués en els rebuts una bonificació per domiciliació del tribut de l’1% que ja no és vigent i, de l’altra, que algunes domiciliacions es giressin d’un sol cop en comptes de fer-ho en 6 terminis. 

L’Ajuntament va contactar amb les entitats bancàries col·laboradores per aturar el procés de càrrega dels rebuts. Tanmateix, aquesta solució no es va poder aplicar en tots els casos. És per aquest motiu que les persones contribuents amb el rebut domiciliat de l’IBI a qualsevol entitat bancària, tret del BBVA, que va aconseguir tirar enrere l’ordre, van rebre el dia 1 de març el càrrec erroni, que ja ha estat retornat amb data 5 de març.

To Top