Cultura i Espectacles

Jazz jove per a tothom a la plaça Vella

Música al carrer

Actuació musical d'Irene Reig i The Pob Collective a la Plaça Vella / Lluís Clotet

Una melodia suau ha atret a visitants i locals fins a una plaça Vella de Terrassa plena de gom a gom. És responsabilitat d’Irene Reig i The Bop Collective, el conjunt que ha iniciat el segon concert del Festival Internacional de Jazz de la ciutat que ha començat aquest divendres i s’allargarà fins al divendres 22 de març. L’actuació ha començat a les dotze del migdia en un dia lluminós que ha permès que els raigs de vent passessin desapercebuts al costat del talent dels músics. 

Irene Reig i The Bop Collective han presentat a Terrassa el seu disc “Decisió i Coratge”, una mostra de la combinació entre el jazz més tradicional i la música més actual, un jazz jove i innovador de la mà de músics del territori.  En aquest sentit, Valentí Grau, director artístic del Festival de Jazz de Terrassa, ha assegurat que s’ha volgut donar una oportunitat als “nous talents del jazz”. A més, Grau ha explicat que també es pretén donar protagonisme a les dones artistes durant tot el curs del festival. 

Entre el públic, hi ha gent de totes les edats, parelles, famílies, amics i d’altres que hi han anat en solitari per gaudir d’un matí musical. Aquest últim és el cas de la Sandra Medina, qui s’ha trobat el concert “de casualitat” i ha decidit quedar-s’hi fins al final. “Passava per aquí i, en veure un lloc lliure en aquest banc, m’hi he quedat per escoltar i gaudir aquest moment” relata Sandra. “M’he deixat la jaqueta i no penso en el fred, penso en el moment que estic vivint, en la música” afegeix. Tot i això, molta gent ha mostrat el seu agraïment pel clima. La Begonya i el Manel han coincidit amb el fet que el dia “ha acompanyat” i que l’ambient ha sigut “molt agradable”. 

Tanmateix, mentre uns aprofiten el cap de setmana, d’altres han de treballar. Tot i això, Maria Quesada, treballadora de la creperia Creps del Cremat ha reconegut: “Hem tingut uns migdies fluixos temps enrere i avui ha estat millor”. De fet, Maria ha afirmat que “és un dia brutal” i que “la música dona molt bon rotllo”. I és que, després de treballar, la Maria Quesada té la intenció de sortir a fer un tomb amb el seu fill i seguir gaudint de la festa. 

Per altra banda, hi ha qui és una mica més crític amb l’actuació: “Aquest grup se sent poc. A mi m’agrada que els conjunts es sentin bé i, amb aquest, em costa arribar-hi. Crec que a l’equip de so potser li falta una miqueta i és probable que, com que hi ha tanta gent, es perdi una mica el so i la connexió” reflexiona Enric, admirador del jazz des de fa molts anys. 

Actuació musical d’Irene Reig i The Pob Collective a la Plaça Vella / Lluís Clotet

Sigui com sigui, el Festival Internacional de Jazz agrada als egarencs, els quals valoren el talent dels músics, la varietat de concerts i estils, l’organització que hi ha al darrere del festival, però també l’accessibilitat als espectacles i actuacions. Així ho explica Mercè, terrassenca: “Valoro molt que sigui gratuït i que la gent hi tingui accés sense haver de pagar entrada. Està molt bé que es facin actes populars”.

Després de llargs aplaudiments i, en acabar el concert i buidar-se la plaça Vella, alguns grups s’han dirigit cap al Raval de Montserrat, on ha tingut lloc el Menjazz 2024, una fira gastronòmica, de vins i amb música organitzada pel Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa. En la jornada hi han participat 11 establiments de Terrassa: Syrah Gastropub, Mítica La Vella, Restaurant La Galia, La Gurmeteria, La Bodega del Pagès, L’Origen del Vi, Katán Restaurant, The Loft by Alba Niubò, La Feli, Cafè Col·legi i Zurito Terrassa. 

Els qui s’hi han apropat, han pogut degustar tapes i tastos com truita, braves, croquetes o punxadetes variades i diverses, tot aprofitant per fer el vermut i, fins i tot, dinar acompanyats de la música de The Hot Pickles Quintet i Dj Original Soulboy. 

Menjazz a Terrassa/ Lluís Clotet

Jazz jove per a tothom a la plaça Vella
To Top