Terrassa

Espanya jugarà les semifinals femenines del Mundial contra els Estats Units

El combinat de Miki Oca s’ha imposat aquest dilluns al Canadà per 12 a 9 en els quarts de final

Les jugadores espanyoles són a dos partits de proclamar-se campìones del món / RFEN

Continua intractable la selecció espanyola femenina de waterpolo al Mundial que es disputa a la capital del Qatar, Doha. El combinat que prepara Miki Oca s’ha classificat aquest dilluns per a les semifinals de la cita mundialista, on es trobarà a la poderosa selecció dels Estats Units. Serà dimecres a les 14 hores en la primera semifinal de la competició.

El combinat de Miki Oca, que ha utilitzat la jugadora terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón i les waterpolistes del CN Terrassa Isabel Piralkova i Paula Camus, s’ha imposat per tres gols de diferència al Canadà (12-9) en un duel en el qual les espanyoles s’han hagut d’entregar a fons per superar un rival sempre incòmode. Les espanyoles han tingut dos primers quarts relativament plàcids (3-1 i 4-1), mentre que la situació se’ls ha complicat a la represa (2-3 i 3-4).

Judith Forca, màxima anotadora del matx amb cinc dianes, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’electrònic en el primer minut de partit. Ella mateixa ha disposat d’un penal que ha aturat la portera canadenca Jessica Gaudreault, però ha aprofitat el refús per fer el 2 a 0. Les canadenques han reaccionat, però Espanya ha tancat el primer quart amb un 3 a 1 que hauria pogut ser més ampli si Isabel Piralkova hagués aprofitat dos bons llançaments llunyans.

Un rival molt intens

Les canadenques han tancat molt bé la seva defensa i han intentat complicar-li el partit a una selecció espanyola que manava, però no se sentia del tot còmoda. Una inspirada Elena Ruiz i una Paula Leitón que ha estat molt bé en les assistències han permès arribar al descans manant de cinc (7-2).

La portera Martina Terré ha estat molt inspirada en un duel en què Espanya no concedia exclusions. Al tercer quart, les espanyoles han patit cert relaxament i les canadenques ho han aprofitat per retallar les distàncies fins als quatre gols (9-5). Espanya ha sabut gestionar a la perfecció els minuts que faltaven i s’ha acabat imposant còmodament. Dimecres esperen les nord-americanes.