Espanya-Canadà, quarts de final femenins

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha derrotat aquest dijous per 14 a 7 a la selecció francesa

Paula Crespí, en una acció ofensiva de l’Espanya-França disputat ahir a Doha / rfen

Dilluns a les 15.30 hores, la selecció espanyola femenina de waterpolo disputarà el partit de quarts de final del Mundial femení de Doha. El seu rival serà el Canadà. El combinat que prepara Miki Oca ha tancat aquest dijous la primera fase derrotant per 14 gols a 7 a França (2-0, 5-4, 4-1, 3-2) i ha sumat d’aquesta manera la seva tercera victòria consecutiva en aquest Mundial en un duel en el qual no es jugava ja absolutament res.

Les quatre waterpolistes locals han anotat en l’encontre davant les franceses. Isabel Piralkova i Paula Camus han fet dos gols cadascuna, mentre que Pili Peña i Paula Leitón n’han aconseguit un.

El matx ha estat plàcid per a un combinat espanyol que continua sense donar treva als seus rivals. Miki Oca ha aprofitat per donar descans a les jugadores que han disputat més minuts. Després d’uns minuts inicials de tempteig, Paula Crespí ha inaugurat el marcador en un gol que ha estat revisat pel VAR. La jugadora del CN Terrassa Paula Camus ha establert des de la boia el 2 a 0 amb el qual s’ha tancat el primer període.

França anava desaprofitant les seves superioritats. Camelia Bouloukbachi ha retallat distàncies al segon acte, però una altra jugadora del CN Terrassa, Isabel Piralkova, ha fet el 3 a 1. Camus ha tornat a anotar i dos gols més d’Anni Espar han significat un parcial de 3 a 0 que ha dut el matx al descans amb un ja clarificador 7 a 4.

Sense problemes

El combinat espanyol ha continuat dominant fins al final. La portera Laura Ester, que ha jugat en substitució de la titular Martina Terré, seguia donant confiança en defensa, mentre que les waterpolistes menys habituals continuaven generant perill. Després del 4 a 1 del tercer parcial, el lluminós de la piscina de Doha assenyalava un marcador d’11 a 5.

En un darrer període ja sense cap mena d’història, Espanya ha marcat tres gols més i n’ha rebut dos per acabar certificant el triomf. Ara toca descansar. Fins dilluns.

Divendres, Espanya-Austràlia masculí

2024 European Water Polo Championship-
Serbia-Greece

Aquest divendres a les 11.30 hores, la selecció espanyola masculina tancarà la primera fase del Mundial de Doha enfrontant-se a la selecció australiana. Després de les dues convincents victòries en les dues primeres jornades, els de David Martín estan virtualment classificats per als quarts de final masculins del dimarts, però hauran de certificar-ho contra els oceànics. En l’altre partit del grup, Croàcia jugarà contra Sud-àfrica a les 14 hores.