Esports

Debut al Mundial d’una Espanya amb accent egarenc

La capital de Qatar acull el Mundial entre dissabte i el dia 18 de febrer. Les seleccions femenina i masculina de waterpolo, amb accent local, debutaran diumenge i dilluns. A partir del dia 11 nedaran César Castro i Mario Mollà

El waterpolista terrassenc Bernat Sanahuja és un dels internacionals que disputaran el Mundial de Doha / LEN

Després de plantar-se a les dues finals en els Europeus de waterpolo, les seleccions espanyoles femenina i masculina volen repetir l’èxit al Mundial de Doha que arrenca avui, per bé que el waterpolo es posarà en marxa demà. Fins a sis waterpolistes locals integren els conjunts masculí i femení. A banda, els nedadors del CN Terrassa César Castro i Mario Mollà es llançaran també a l’aigua en quatre proves cadascun en la competició de natació.

Aquest Mundial s’havia d’haver disputat l’any passat, però va ser desplaçat pel que es va celebrar a Fukuoka, endarrerit també al 2021 a causa de la pandèmia. El fet que es disputi en ple any olímpic provoca l’absència de nombrosos nedadors rellevants i també obre les portes a altres.
Més rellevància té, per tant, una disciplina com el waterpolo, que en menys de set mesos viurà un Europeu, un Mundial i uns Jocs Olímpics. El mateix succeirà en modalitats sense representació terrassenca, com la natació artística, els salts o les aigües obertes.

Després de la plata a Eindhoven el mes passat, la selecció espanyola femenina que entrena Miki Oca lluitarà per reeditar la medalla d’or que va aconseguir l’any 2013 a Barcelona. Compta amb tres jugadores del CN Terrassa: la capitana Pili Peña, Isabel Piralkova i Paul Camus, així com amb la boia terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón. També és de Terrassa el segon entrenador, Jordi Valls.

Espanya ha quedat enquadrada al grup “B” del torneig femení juntament amb Grècia, la Xina i França. Debutarà demà a les 8.30 (horari català) contra la selecció xinesa. Dimarts a les 17 hores s’enfrontarà a les gregues i tancarà la primera fase dijous amb les franceses a la mateixa hora.

A reeditar l’or

El combinat masculí buscarà reeditar el títol assolit a Zagreb el mes passat en vèncer Itàlia a la gran final de l’Europeu. Entre els 13 waterpolistes convocats pel seleccionador David Martín destaquen dos terrassencs: el jugador del Novi Beograd serbi Álvaro Granados i el del Barceloneta Bernat Sanahuja. Completen la presència terrassenca a l’expedició el tècnic assistent Svilen Piralkov i el director tècnic de la Federació Rafael Aguilar.

L’egarenc Álvaro Granados és una de les grans estrelles del combinat espanyol. Seu va ser el gol que va donar a Espanya la seva primera medalla d’or europea. A Doha intentarà sumar la quarta medalla d’or d’Espanya en un Mundial. Les tres anteriors van arribar a Perth 1998, Fukuoka 2001 i Budapest 2022.

La valoració de Granados

“Aquesta està sent una temporada fantàstica per a mi. Sempre intento millorar any rere any. Aquesta és sempre la meva filosofia. Jugar un Mundial sempre és especial. El de l’any 2022 a Budapest va ser el primer que vaig guanyar i va ser quelcom realment extraordinari. Guanyar el segon consecutiu seria extraordinari”, explica Álvaro Granados, que es troba entre els quatre millors jugadors del món. “El meu objectiu és consolidar-me. Fer les coses una vegada és senzill, però mantenir-se és el més difícil”.

Granados recorda que “després de guanyar l’Europeu, ara venen les competicions més importants: el Mundial i els Jocs de París. Haver guanyat l’Europeu ens dona més tranquil·litat de cara a aquest Mundial. L’equip sap el que és capaç de fer i està molt motivada. Estem en una situació privilegiada”, comenta.

El combinat de David Martín està enquadrat al grup “A” amb Croàcia, Sud-àfrica i Austràlia. El debut arribarà dilluns a les 7 (hora catalana) amb Sud-àfrica, dimecres s’enfrontarà a Croàcia a les 17 i divendres a les 11.30 tancarà la primera fase contra Austràlia.

A partir del diumenge 11 es disputaran les proves de natació. Mario Mollà i César Castro compartiran l’exitós relleu de 4×100 metres lliures. Mollà nedarà també els 40 i 100 papallona i els relleus de 4×100 estils i 4×100 estils mixtes, mentre que Castro prendrà part també en els 200 lliure, la seva gran prova, els 4×200 lliure i el relleu de 4×100 estils.

To Top