Terrassa

Conveni a Terrassa contra la discriminació

El Col·legi d’Advocats assessorarà Prou Barreres sobre normatives vulnerades

L'acte s'ha celebrat a La Coral de Prodis / ALBERTO TALLÓN

Si Prou Barreres detecta una mancança, per exemple, en la via pública o té coneixement d’algun fet que vulnera la normativa d’accessibilitat, el Col·legi d’Advocats de Terrassa informarà el col·lectiu sobre la legislació que li empara. Aquest és un dels pilars del conveni de col·laboració que la institució col·legial i l’associació de suport a persones amb discapacitat han signat aquest dijous a La Coral de Prodis.

“Compartim inquietuds i és important que reunim sinergies”, ha comentat Jaume Sales, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (Icater) abans que el seu company Jordi Estapé, president de la Comissió de Drets Humans de la mateixa institució, resumís els punts claus de l’acord. El principal: la comissió actuarà, a proposta de Prou Barreres, “en defensa dels drets i interessos legítims” de les persones amb diversitat funcional quan es consideri que algun fet ha pogut vulnerar la normativa.

/ ALBERTO TALLÓN

En aquest supòsit, l’Icater informarà l’associació de la disposició infringida i de “la normativa concreta que propugna la seva defensa”. Un altre compromís: les dues entitats “també divulgaran les activitats que realitzin respectivament, a fi de fomentar la participació dels seus socis o membres integrants”.

Accés telemàtic

I un tercer eix: l’Icater facilitarà l’accés a determinats serveis a les persones que, “per les seves especials capacitats”, no es puguin desplaçar als Jutjats. Aquest accés al Servei d’Orientació Jurídica (SOJ), el d’orientació en mediació (SOM) o al Torn d’Ofici i Assistència als Detinguts (TOAD), es podria dur a terme per mitjans telemàtics “o altres que no requereixin la mobilitat o presència física”.

El conveni té un any de durada, prorrogable, i és una iniciativa “innovadora”, segons el president de Prou Barreres, Joan Vila. “De fet, no em consta que existeixi una cosa similar en altres municipis de Catalunya”, ha assenyalat Jordi Dueso, membre de l’associació, que ha destacat la importància de saber “quines lleis ens emparen”.

To Top