Terrassa

El TSJC diu que Mina pot mantenir la propietat de la seu i altres béns

El tribunal ha estimat parcialment el contenciós de l’empresa contra els acords del ple que va aprovar la gestió pública

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per Mina Pública d’Aigües de Terrassa SA contra l’acord de ple de 22 de març de 2018, que va aprovar la memòria que avalava la gestió pública de l’aigua, la constitució de l’empresa pública Taigua, dels seus estatuts i l’encàrrec a la societat de la gestió del servei, a banda d’un annex amb el llistat de l’adscripció de béns que passaven de Mina a titularitat pública.

La sentència anul·la i deixa sense efecte part de l’acord de ple, concretament el que fa referència als béns que no havien de ser adscrits a l’Ajuntament i, per tant, han de continuar sent de titularitat de Mina.

Entre aquests elements no revertibles figuren els béns i instal·lacions de la finca que durant dècades ha estat seu de Mina al número 24 del carrer de la Societat. Concretament, la sentència entén que es tracta de béns preexistents a la concessió de la gestió del servei d’aigua a Mina, l’any 1941, i inclou la finca, el dipòsit de 2.800 m3 conegut popularment com “la Bassa”, els equips i els terrenys no edificats i destinats a aparcament.

També queden fora del paquet de béns revertibles uns terrenys propietat de Mina situats a Can Singla, a Can Boada i a Can Colomer, terrenys en zona alta que són atribuïbles a l’Ajuntament només pel que fa a les instal·lacions imprescindibles per a la prestació del servei d’abastament d’aigua a la ciutat. Tot i que pertanyin a la mateixa finca registral, les parcel·les que es mantindran propietat de mina haurien de ser segregades.

La llista de béns no revertibles la completen els béns, instal·lacions i drets adquirits per Mina a Aguas Can Parellada, Aigües Calonge, Aigües Reig i Fontcuberta, a excepció de la xarxa de distribució, que seria pública. Els béns i instal·lacions de Can Guitart tampoc són revertibles, La sentència no és ferma i pot ser recorreguda en cassació.

To Top