La selecció masculina de hockey debuta amb una victòria per 4 a 1 davant Àustria al Preolímpic

El combinat de Max Caldas jugarà diumenge a les 14 hores el segon partit a València davant de Corea del Sud

El davanter egarenc del Bloemendaal Marc Miralles celebra el primer gol de l'encontre / RFEH

Ha merescut més gols la selecció espanyola masculina de hockey en la seva estrena en el torneig Preolímpic que s’allargarà fins al diumenge 21 de gener al poliespotiu municipal de Beteró de la capital valenciana. El combinat de Max Caldas ha complert amb els pronòstics i s’ha imposat aquest dissabte per 4 gols a 1 davant la selecció d’Àustria.

El matx ha estat un monòleg del combinat espanyol, que ha sabut moure bé la bola i mantenir la possessió, especialment als dos primers quarts. Després d’un primer període amb domini aclaparador, però sense dianes, el davanter terrassenc del Bloemendaal Marc Miralles ha inaugurat l’electrònic al minut 19 en un bon llançament de penal-córner. Tres gols més han arribat en aquest segon quart. Josef Winkler ha empatat segons després de l’1 a 0 en una de les poques aproximacions dels centreeuropeus. Però al minut 24, el basc Jose Basterra ha aprofitat un altre penal, que ha entrat ras, per fer el 2 a 1. Al darrer segon, una rematada del jugador de l’Atlètic Pepe Cunill ha significat el 3 a 1 amb el qual s’ha arribat al descans.

Un gol més

A la represa, Espanya ha mantingut el control, però li ha mancat voracitat ofensiva davant un conjunt austríac que es continuava defensant i sortint a la contra. Marc Reyné ha estat castigat amb una targeta groga al minut 41. Tot i això, res no ha canviat. Ja al quart període, quan faltaven tres minuts per acabar, el madrileny Quique González de Castejón ha rematat contra la porteria rival amb un potent revés a dues mans i ha establert el 4 a 1 definitiu.

Més complicat serà el compromís de diumenge a les 14 hores davant la selecció de Corea del Sud.