La selecció femenina s’estrena al Preolímpic golejant Malàisia per 7 a 0

Diumenge a les 11.45, les de García Cuenca s’enfrontaran al rival més complicat, la Gran Bretanya

La terrassenca Júlia Strappato, segona per l'esquerra, aplaudint als aficinats valencians després de la golejada / RFEH

Bon inici de la selecció espanyola femenina en el Preolímpic de València, el torneig que atorga tres places per als Jocs Olímpics de París 2024. Les jugadores de Carlos García Cuenca se sabien superiors a Malàisia i han imposat aquest dissabte el seu joc des del primer minut. Un gol de Patricia Álvarez, just abans del descans, ha obert el marcador. Les de Carlos García Cuenca han anotat en sis ocasions més a la segona part per endur-se la primera victòria per 7-0 davant el conjunt asiàtic.

Ha començat el partit Espanya demostrant les seves intencions de buscar de manera ràpida la porteria contrària i ja en el primer minut la debutant Blanca Pérez entrava amb bola controlada en l’àrea malaia. Espanya ha controlat el tempo del partit i la possessió de la bola, sense passar cap mena de dificultat en defensa.

Malàisia ha continuat defensant molt tancada en el seu camp, mentre Espanya movia la bola de manera ràpida per sorprendre la nombrosa defensa rival. Els atacs de les de García Cuenca els neutralitzava la portera Nur Zainal, que quallava una actuació excel·lent amb diferents accions de mèrit. Molt a prop ha estat Patricia Álvarez en el minut 25 en quedar-se davant de la portera, però ha perdonat. Mancant un minut per al descans, nova oportunitat de la davantera espanyola, que també ha aturat la portera. No obstant això, a la quarta de Patricia Álvarez ha estat la vençuda. En aquesta ocasió, a segons del descans, ha aconseguit per fi obrir el marcador.

Sis gols a la represa

El 2-0 no ha trigat a arribar. Espanya continuava controlant el partit, jugant la major part del temps en el camp malai. Al minut 38, una passada des del fons ha estat desviada al calaix per Belén Iglesias anticipant-se a la capitana visitant Juliana Din. Al 41, aquesta vegada sí, un penal-córner de María Pérez ha servit per batre Nur Zainal amb un fort xut.

En l’últim quart, Lola Riera ha gaudit d’un altre penal, però la defensa malaia ha sortit rapidíssima a tapar forats. Xantal Giné a punt ha estat de marcar el quart, també de penal-córner, però ha estat Belén Iglesias qui ha acabat anotant. Patricia Álvarez s’ha afegit també a la golejada i una bola d’Alejandra Torres-Quevedo ha permès Patricia Álvarez marcar el cinquè. El festival de gols ha continuat amb Sara Barrios, que ha connectat un coreà imparable perfer el 6 a 0. Lola Riera ha aprofitat un refús per tancar l’electrònic amb el 7-0 definitiu.