Terrassa

Ja multen amb 80 euros les motos aparcades a les voreres

La prohibició d’estacionar ha entrat en vigor aquest 1 de gener

Nebridi Arózrtegui

La prohibició d’estacionar motos damunt les voreres ha entrat en vigor amb l’arribada de l’any 2024 i avui, primer dia laborable, és la jornada en què els motoristes ja podran ser multats amb una sanció de 80 euros si deixen el seu vehicle a l’espai reservat per als vianants. L’1 de gener ha entrat en vigor la disposició transitòria de l’ordenança de Mobilitat que prohibeix l’estacionament de motos a grans voreres, terrasses o illes de vianants.

La mesura -que afecta les prop de 23.000 motos  que hi ha a Terrassa– arriba en paral·lel a la creació de més de mil noves places d’aparcament per a motos distribuïdes a tots els districtes de la ciutat, especialment a aquells emplaçaments amb més afluència de vehicles de dues rodes. S’han fet ajustos les darreres setmanes, amb supressió d’algunes places i reubicació d’altres, per ajustar l’oferta a la demanda.

La restricció arriba amb el canvi d’any i els motoristes hauran d’estar alerta donat que les sancions s’imposaran des d’ara mateix. Aparcar al lloc de destí ja no serà possible en tots els desplaçaments, tot i que molt a prop hauria de ser possible trobar una bateria d’aparcaments per a motocicletes.

Fins ara, els motoristes podien aparcar a les voreres d’una amplada superior als 3 metres i sempre que deixessin 1,80 metres fins a les façanes. Ara la prohibició exclou aquesta opció.

Al gener multaran les motos a la vorera

Ja multen amb 80 euros les motos aparcades a les voreres
To Top