Contingut patrocinat

Terrassa és Nadal

Ajuntament de Terrassa

El Nadal ja és aquí i Terrassa viurà amb intensitat aquestes festes plenes d’il·lusió i bons desitjos. Són dates molt arrelades a les tradicions, de retrobament amb familiars i amistats i amb una gran programació d’activitats lúdiques i culturals plena de novetats, que demostren el dinamisme del nostre teixit associatiu i comercial.

Carrers engalanats que fan ambient

Els llums i els guarniments de Nadal ambienten els carrers i ajuden a dinamitzar la vida social i l’activitat comercial. Aquest any es consoliden les ampliacions de punts de llum, d’acord amb les associacions de comerciants. En total s’han instal·lat 913 punts de llum repartits pels diferents districtes de la ciutat, amb algunes zones reforçades com el Raval de Montserrat, el Passeig del Comte d’Ègara o la plaça Vella.

Les xemeneies més representatives, símbol del patrimoni industrial de la ciutat, llueixen un any més un enllumenat especial per a l’ocasió i hi ha elements lluminosos 3D de grans dimensions amb motius diferents als de l’any anterior a diversos indrets.

Avet natural de grans dimensions

Un avet de 12 metres d’alçada al Raval de Montserrat guarneix novament la ciutat durant les festes nadalenques. Es tracta d’un arbre procedent d’un viver especialitzat de Sant Hilari Sacalm i que, un cop es retiri, es farà servir per a crear compost biològic. L’avet està identificat amb una etiqueta que certifica que és un exemplar de cultiu ecològic i que ha estat conreat seguint estrictes criteris de sostenibilitat.

Un gran pessebre de ciutat

El Raval de Montserrat llueix enguany un pessebre extraordinari per les seves dimensions. Fa 6 metres d’amplada per 12 de llargada. A més del tradicional naixement, inclou un molí d’aigua per moldre farina i una rèplica d’un forn de pa romà de Pompeia. També destaca una plaça central amb un arbre amb les branques a terra que ens recorda la sequera que patim actualment. l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l’encarregada  de la construcció del pessebre i el seu autor és Santiago Pasqual Talens.

Fires tradicionals

Fira de Santa Llúcia

La plaça Vella acull un any més la Fira de Santa Llúcia, amb les tradicionals parades on s’ofereixen tot tipus de guarniments per aquestes festes. Es pot visitar fins al 18 de desembre.

Fira d’Hivern

A la Fira d’Hivern es poden trobar moltes idees i productes artesans per regalar aquest Nadal: bijuteria, complements, joguines, decoració i altres obsequis.

Del 20 de desembre al 7 de gener, a la plaça Vella.

Fira de Nadal Sostenible

Una de les novetats del Nadal d’enguany és aquesta fira ubicada a la plaça Nova, que ofereix un ampli ventall d’activitats per promoure el comerç local, la sostenibilitat, la reducció de residus i l’educació ambiental. Tot això, dins d’un clima festiu acollidor i familiar, amb decoració nadalenca i molt d’entreteniment per a tots els públics. Destaquen, entre altres activitats, els tallers creatius infantils, el tren dels somnis o els concerts de Doctor Rumbeta i Núria Grima Live Violin & DJ. Es podrà visitar del 21 de desembre al 4 de gener.

Un Nadal ple d’activitats familiars

Aquestes festes són molt especials per als nens i les nenes, que poden gaudir en família de l’ambient nadalenc i aprofitar les vacances escolars per participar en un gran nombre d’activitats especialment pensades per jugar, divertir-se i aprendre.

Trenets de Nadal

Els tradicionals trenets de Nadal circularan per molts barris de la ciutat fins al 4 de gener per gaudir de l’ambient nadalenc d’una manera especial. Enguany amb nous recorreguts.

Jardí Màgic del Pare Noel

El Parc de Sant Jordi es transforma fins al 23 de desembre en un circuit d’activitats i tallers que condueix fins a la cabana del Pare Noel, on els infants poden lliurar-li la carta en mà i fer-se una foto de record. En els tallers aprendran a donar usos alternatius a residus reciclables transformant-los en decoracions nadalenques. Per a les persones adultes, el Parc de Sant Jordi acull en les mateixes dates, un mercat  amb oferta gastronòmica vegana i parades de regals nadalencs.

Diverland Parc

Un parc temàtic nadalenc en plena natura, a La Pineda de Mas Bonvilar, amb molta diversió, màgia i emocions per a infants i grans. Hi haurà un recorregut pel bosc màgic dels elfs, es podrà gaudir de la fàbrica de joguines o endinsar-se a la casa del Pare Noel entre d’altres sorpreses i activitats, que convertiran l’estada al parc en una aventura emocional. Del 15 de desembre al 4 de gener.

Al Centre és Nadal

Un festival d’activitats infantils i familiars, del 21 al 30 de desembre amb tallers, música i espectacles itinerants, que tindran els jardins de la Casa Alegre de Sagrera i els carrers propers com a epicentre.

Llums, parc i Acció!

Del 2 al 4 de gener, al Parc de Sant Jordi. Tres dies plens d’activitats per a infants i famílies amb el cinema i la creativitat com a fil conductor. Amb tallers, contes, màgia, jocs, esports i moltes sorpreses més.

Música per tots els racons

El Sons de Nadal, amb les cantades al carrer interpretades per les corals i les entitats són una tradició arrelada a la nostra ciutat. Durant aquests dies, a més, també és possible gaudir d’altres concerts i propostes de gèneres musicals diversos com el cicle especial de Nadal a la Nova Jazz Cava o els concerts a la Seu d’Ègara o l’Auditori Municipal.

Doctor Prats a la plaça Nova

Doctor Prats ofereix «El comiat», una actuació que culmina una mini gira de 4 concerts amb els quals diuen adeu als escenaris. Serà molt especial i comptarà  amb col·laboracions d’artistes i amics per a fer el millor comiat possible. Després d’aquest concert, Doctor Prats es prendrà un descans per escriure noves cançons que veuran la llum el 2025. El diumenge 17 de desembre, a les 18 h.

Maria del Mar Bonet a la Seu d’Ègara

Amb gairebé seixanta anys damunt dels escenaris, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet és una de les artistes més estimades i respectades i un punt de referència obligat de la música mediterrània. El Concert de Nadal a Terrassa serà una ocasió per a escoltar «El cant dels ocells», «El Noi de la Mare» o «El Cant de la Sibil·la», d’una de les grans veus de referència de la cançó. El dimecres 20 de desembre, a les 20.30 h.

Cap d’Any a la Seu d’Ègara

La plaça del Rector Homs, a tocar de la Seu d’Ègara, serà l’escenari de la festa per acomiadar l’any amb les campanades i per donar la benvinguda al 2024. Una «rave cabaret» animada pel polifacètic artista de Terrassa, Àlex Marteen amb èxits musicals d’avui i de sempre per ballar fins a les 3 de la matinada. El diumenge 31 de desembre, a les 23.30 h.

Xiu-Xiu i Reis d’Orient: torna la il·lusió

Els carrers de Terrassa es tornaran a omplir d’il·lusió per rebre els Reis d’Orient, que repartiran la seva màgia per tota la ciutat. Ses Majestats arribaran en helicòpter al parc de les Nacions Unides, on es farà la Festa de Benvinguda. A partir de les 18 h, la cavalcada circularà pels carrers de la ciutat.

Uns dies abans, el 26 de desembre, arribarà el Patge Xiu-Xiu. Com ja és habitual, el patge visitarà els diferents districtes de la ciutat perquè els infants puguin fer-li arribar les seves cartes.

Consulta tota la programació del Nadal a Terrassa a terrassanadal.terrassa.cat

To Top