Comarca

El Consell Comarcal presenta un pressupost de 63,8 milions

El Consell Comarcal dedica més diners a benestar social i residus

El ple del Consell Comarcal va aprovar ahir el pressupost més alt de la història

“És el pressupost més alt de la història d’aquesta organització i suposa, per tant, un salt molt important en la missió d’aquest Consell. I al mateix temps, suposa un canvi de rumb i l’inici d’una nova etapa en les polítiques comarcals”. Són paraules d’Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’ens va aprovar ahir un pressupost de 63.822.219 euros per a l’exercici vinent, el de l’any 2024. La xifra suposa un increment de 24,6 milions d’euros respecte el d’aquest any. Percentualment, significa un augment del 63%.

La nova competència delegada de tractament de residus suposa una despesa de 21,7 milions, el 34% del total del pressupost. L’àrea de Drets Socials continua concentrant, de totes maneres, la partida més important, amb un volum d’ingressos previstos de 35,3 milions d’euros, el 55% del pressupost.

Vots a favor

Els números es van aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC, Junts per Catalunya, En Comú Guanyem i Tot per Terrassa. Hi han votat en contra CAM-AMUNT, Vox i el Partit Popular.

Giménez va destacar “l’escenari de confiança dels ajuntaments de la comarca vers aquesta institució, una confiança que s’ha fet encara més visible amb la delegació de la competència del tractament de residus per part de sis municipis, que representen 556.367 habitants, el 59,1 de la població de la comarca”.

To Top