Comarca

Innovació, digitalització i col·laboració, claus per impulsar la indústria del Vallès

Més de 80 representants institucionals, d’empreses i d’agents de l’ecosistema innovador participen a la tercera edició de la jornada “El Vallès Industrial”

Innovació, digitalització i col·laboració publicoprivada. Aquests són tres ingredients primordials per impulsar el teixit industrial vallesà, segons els participants dijous en la tercera jornada “El Vallès Industrial”, organitzada pel Consell Comarcal.

La trobada, que va comptar amb més de 80 participants, entre responsables institucionals, empreses i diferents agents de l’ecosistema d’innovació, va servir per discutir reptes i tendències.

“La innovació i la digitalització han d’enfortir el teixit industrial, i ho hem de fer entre tots. Si hem d’arribar al 25% del PIB, hem de remar tots en la mateixa direcció, tant les empreses com l’administració pública”, va exposar la presidenta de CIESC, Alícia Bosch. En la mateixa línia, el vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Barberà, Xavier Garcés, va allargar la mà a la patronal, en afegir que “hem d’enfortir el Vallès, amb iniciatives conjuntes, perquè tenim molt més potencial”.

L’experta en innovació i tecnologia Àurea Rodríguez va destacar el paper de la digitalització en una jornada en què es van oferir ponències, taules d’experts, dinàmiques participatives iun debat entorn els Next Generation, en què Xavier Elizondo, d’ACCIÓ, va assegurar que el Vallès Occidental és la segona comarca (17,8%) amb més empreses beneficiàries.

També es va celebrar una reunió del Grup Impulsor d’Indústria que va posar sobre la taula la voluntat de treball de concertació per establir un pla de prioritats d’actuació pel sector.

To Top