Esports

El llibre que desgrana cent anys de hockey català

Es va presentar el llibre “El Hockey a Catalunya”, escrit per Josep Maria Biosca, un acte més de la celebració del centenari de la creació de la Federació Catalana d’aquest esport

Josep Maria Biosca amb el llibre que ha escrit que fa un ampli repàs als cent anys de vida de la Federació Catalana de Hockey / nebridi aróztegui

La Federació Catalana de Hockey va començar el mes de gener d’aquest any una sèrie d’activitats per celebrar els cent anys de la seva existència. S’han organitzat un bon nombre d’esdeveniments des de llavors i el pròxim 17 de novembre, a la Factoria Cultural de Terrassa, tindrà lloc l’acte de cloenda de tot plegat. Un llibre, “El Hockey a Catalunya”, escrit per Josep Maria Biosca, president de l’Atlètic i del comitè organitzador dels actes d’aquest centenari, també ha format part d’aquesta celebració.

Biosca ja va escriure el llibre que es va publicar per al 75è aniversari de la Catalana. Tenia unes 150 pàgines, aproximadament, i ara, s’ha reeditat però amb l’afegitó d’uns 100 pàgines més, aproximadament, per explicar els 25 anys restants fins a completar la màgica xifra dels cent.

“En el llibre s’explica tot, des dels inicis i, si hi ha alguna cosa equivocada és perquè la font està equivocada, perquè tot està documentat”, comenta el president de l’Atlètic. Aquest treball, que compta amb el pròleg de l’actual president de la Federació, Xavi Adell, “surten tots els campions de Catalunya, tots els dirigents que han passat” per l’organisme federatiu i moltes peces de la història del hockey català, d’ençà que es va fundar aquest organisme, l’any 1923.

El resum dels 25 anys que apareixen com a novetat a “El Hockey a Catalunya”, és molt positiu. “El creixement del hockey català és causat pel creixement intern dels clubs, perquè són els mateixos fa 25 anys, però han anat creixent en nombre de jugadors i jugadores”, comenta.

Biosca, que destaca la creació de la lliga Hockey Plus, per a esportistes discapacitats, com “el gran èxit del hockey català” en aquests últims anys. En els últims 25 anys, a més, les llicències federatives han crescut espectacularment i, en l’actualitat, el hockey català té un 90% més de fitxes a la categoria masculina, i un 280% en la categoria femenina que llavors.

Obsequi als alcaldes

En l’acte de cloenda, està previst que s’entregui un obsequi als deu alcaldes de les deu ciutats que disposen d’equips de hockey. Del llibre, explica Biosca, se n’han editat 100 exemplars, i a la pàgina web de la Federació, qui vulgui, se’l pot baixa. “Volíem que tothom hi tingués accés”, afegeix, si bé, qui vulgui tenir un exemplar, el pot adquirir per un preu de 40 euros, a través de la pàgina web de la Federació Catalana, a fchockey.cat.

To Top